it almost made me cry




Jag har aldrig varit speciellt förtjust i barn, speciellt inte i att föda eller vara gravid. MEN nu efter att jag sett denna video (av "Shaytards" på YouTube) så är min syn på själva födelsen ändrad. Inte att vara gravid men att föda, själva förlossningen. Det var bara det jag ville säga. (Och ja, rubriken stämmer.)

BookBook



Nu har min BookBook kommit. När jag beställde den sa de på Appel Online Store att den skulle komma fram någon gång mellan 31 december och 5 januari. Vips, så kom den redan 29 december. Kul! Verkligen. Nu kan jag ha min MacBook i väskan och ta den med mig till olika platser utan att den blir repig. Win-Win-Sitation.

Idag såg jag reprisen av OS-krönikan på SVT. Oj, vad jag rös. Vilka minnen som kom tillbaka. Underbart!

dagen

Då har jag gjort lite mera skolarbete under lovet. Denna gång PA (projektarbete) och hemma hos Nadja. Jag fick beskrivningen att om jag tar höger när jag kommer till Nya Tanneforsvägen (om man kommer från drottningbron), så kommer jag se en Ica-butik på höger sida. Hm, efter mycket om och men och två-tre telefonsamtal senare kom jag fram. MEN, instruktionerna jag tidigare fått var inkorrekta. Såhär såg det ut när jag skulle svänga höger från Nya Tannefprsvägen:



Ser ni något Ica? Nej, inte jag heller. Tack för den. Nej, men inga hard feelings...


Note to self: Flytta aldrig till Tannefors. Inget illa ment gentemot de som bor där, men den stadsdelen är lite bortglömd och smutsik. Tråkig och ful passar väl också in på Tannefors. 

Ikväll: Humorkväll hos Helen in da Lambotown. (Jag fattar inte varför jag alltid måste säga lambotown istället för dess riktiga namnet: Lambohov.) Det ska bli superkul. :D

Love at first sight.

Jag fullkomligt älskar henne! Maria Montazami, vilken kvinna. Jag är såld.




rea

Då var det dags för den årliga mellandagsrean. Jag vet egentligen inte varför jag går till den, jag köper ju bara sådant som inte är på rea. 

Idag har jag köpt:
  • BH på Twilfit (tror jag det heter)
  • iPod-skydd.
  • rakblad


Jag ska även köpa ett skrivbord på stadsmissionen, men vår bil har gått sönder så jag vet inte hur jag ska få hem det...

Nu ska jag ta en promenad och lyssna på Filip & Fredriks podcast samtidigt (multi-tasking) och senare vankar ett program om prinsessorna och kungen. Möjligtvis prinsen också, men drottningen bryr sig väl ingen om?

Arn - Tempelriddaren

Snart är filmen slut. Nu är det den sista reklamen. Filmen är seg i vissa stunder, men den är mycket fin gjord. Och bra! Jag orkar inte skriva så mycket mer om den, men den är bra. Det är allt jag tänker säga om den. Den får +++- (3,5).

Beauty

Lauren Hutton







The Row


vad jag har..

Vad jag har ätit idag? tre skink-skivor med senap. middag.
Vad jag har druckit idag? c-vitamin-brustablett. ett glas cider.

GOD JUL!



Dagens mesta olustiga känsla är avklarad när jag laddar upp en bild på mig själv utan glasögon. GOD JUL ALLESAMMANS! Dagen har börjat och jag har än så länge duschat och, ja ni ser bilden. (annars se här

Klockan 11 ska vi åka iväg till farmor & farfar, som bor utanför Kisa och fira jul där med resten av släkten på pappas sida. Jag har bestämt mig för att vara ekonomisk och använda nyårsklänningen på julafton också. 

Nu: puss på er alla och ha en riktigt GOD JUL!!



dagen före julafton

Så nu sitter jag i vanlig ordning och äter min frukost samtidigt som jag ser på dagens "avsnitt" av The Shaytrds på Youtube. Det har börjat bli en vana nu. 

Igår när vi körde presentleken vann jag en fairtrade-cola (sam jag hade köpt) och en kudde från IKEA. Kudden var jätteskön, dock lite tunn för min smak, men den fungerade perfekt som ett komplement till min andra kudde. Colan är inte alls lika god som en vanlig CocaCola från The Coca-Cola Company, men det väger ju upp med att den är faritrade. 


Madelene äter frukost. Från vänster; En skål med yoghurt och solroskärnor, linfrön och russin, hårt tunnbröd med ost i ugn, en flaska cola och ett glas C-vitamin brustablett.

nudlar

Jag kom alldeles nyligen fram till att jag tycker väldigt mycket om överkokta snabbnudlar. Det är mums det! Fast kanske inte med smaken "hot & spicy" (stavning?) Den var väldigt stark. 

Snart kommer Jenny hit och sen senare ska vi till en liten gathering ute på landet. Mys ska det bli, om vi inte går ut. Då vill jag inte följa med. 

Nu: äta klart mina överkokta nudlar. Mums!

PS. Nu kom Jenny. :)

godmorgon

Så idag är det första dagen av lovet. Det är en skön känsla. En känsla av, frihet eller någonting snarlikt. Nu sitter jag, inte med ansiktsmask utan med Garnier Pure Aktive. Den är bra. Man har en känsla av renhet efteråt. Underbart.



asså, va?

Människan (Jean-Pierre från Ung & Bortskämd och Paradise Hotel) är ju helt borta. Säger han någonting vettigt i hela intervjun eller? 




Jullov och knäck

Så nu har jag officiellt jullov. Julavslutningen var jätterolig - som vanligt - men nu är det skönt med lite ledigt å man även kan slappna av in the mind. Nu gör jag och mamma knäck (det tar ett tag) och Alexander sitter i rummet intill och ser på The Pianist (som är sjuk bra!) med två vänner. 

Ikväll klockan 20.00 får ni se till att knappa in SVT 1 för att se finalen av Ung & Bortskämd. jag kommer sakna deet programmet. Och Daniel Paris.

Soft Kitty

Soft kitty, 
warm kitty,
little ball of fur. 
Happy kitty,
sleepy kitty,
purr, purr, purr

inget liv i väntan på ett

Om 25 min är finalen av top model 14. Jag har inget liv till dess. Kollar på när Cimon lagar mat live i sin blogg. Kul. Sjukligt. Ja. Men kul.



jaha nu då?




Tycker om Alexander i bakgrunden på den första bilden. Annars, vad tycker ni om ljuset på samtliga bilder? Är det inte förträffligt?

Lyssnar på låtar från förr. Alltså mitt förr, inte typ 1940-talet-förr utan typ sena 1990-talet-förr. 

Snart är det middag och ikväll är det både final i Top Model 14 och Ung & Bortskämd. Underbart!

Martin - Sodapop café

uppdate



Notera mina övertrötta ögon. Och min mascara från igår. Om bilden på maten (frukosten) är otydlig kan jag ju förtydliga med att det är 3 ägg, 1 tomat, 1 champinjon och lite (ganska mycket) ost. Alt är en enda röra. Just the way I like it. 

Imorgon är det julavslutning i Konsert & Kongresse. Fint skare' vara.

Klocka

Nu har jag varit vaken ett tag och ligger med datorn på magen, som en helt vanlig söndag. Tittar på klockor från Triwa och inser hur mycket jag vill ha flera av de. Jag har redan en klocka därifrån som jag fick på min 17-årsdag av mor och far. Rose Gold Chrono heter den. 

Nevil Peacock Green

Nevil Raven Black

Nevil Havana Brown


Sjukt snygga klockor har de i alla fall, det är en sak som är säker.

Palatset: Hamburgetallrik

Då är det dags för roasting. 

Restaurang: Palatset
Maträtt: Hamburgetallrik
Dryck: Juice

Hamburgarköttet var inte alls gott. Dessvärre tror jag att det var det enda på tallriken som var "hemmagjort". Surt. Det var torrt och alldeles för kompakt och smakade allmänt skit. Brödet var, mycket tydligt, köpt och torrt det med. Relativt smaklöst var det också. Det var isbergssalad och en klyfta tomat (KLYFTA!?!) och dressing på också. Dressingen var väl det enda som var gott och den var ju inköpt. Till hamburgaren fick man pommes. Den var inte heller god, och kom igen - hur svårt är det att göra pommes egentligen. De var för tjocka, smaklösa (det hjälpte inte att salta mer) och en tråkig upplevelse. Drickan smakade som koncentrerad juice man köper på typ COOP Konsum och späder hemma med vatten = fejkjuice. Pricken över i:t var väl att den serverades med is. Mycket is. 

Maten får betyget: + (= kasst, ni ka bättre. Det var ju supergott några år sedan. McDonald's är fortfarande bäst. God mat, pommes och hamburgare, bra utbud, bra service, bra priser och bra stämning.)

Willow Smith - Whip My Hair


fredag 17 december

Igår kväll, vid typ 22-22.30, sa min far till mig "se till att inte lägga dig för sent nu, eftersom du lätt får migrän" eller något sådant. Jag lade mig inte speciellt sent, typ vid 23 eller något, men ändå vaknade jag med den där satans migränen. Jaha, suck och stön. Ta tablett, vila hoppas på det bästa. Tyvärr hann inte migränen gå över (brukar den göra det på 30 minuter, eller?) så jag kunde inte göra provet vi hade idag. Nu får jag göra det en annan gång, troligtvis efter lovet. det funkar ju det med antar jag, men det är mera jobbigt och mer komplicerat. 

Igår fick jag även ett samtal från min läkare Per Andersson på Valla Vårdcentral att mitt EKG som jag gjorde några dagar sedan (se här) var lågt eller långsamt eller något. Jag vet nog inte riktigt vad det betyder, men han sa att han hade skickat en remiss till hjärtläkaren på US. jag ska ta något slags långtids-EKG (= ta EKG under ett helt dygn). Kul kanske ni tänker då. Inte jag. Jag tänker jobbigt. 

Igår kom även Jenny hem (eller hit kanske är en mer korrekt formulering eftersom hon numera bor i Malmö). Det är allmänt roligt kan jag enkelt säga. Nu vet jag inte mera vad jag ska skriva, så det får vara allt för denna gång.

I wanna hold your hand

En liten del av mig dör varje gång jag hör den här versionen av Beatles's låt I wanna hold your hand. Varje gång är det enda jag vill göra att gråta. Gråta i mängder för mig själv till det inte finns några tårar kvar. Jag har aldrig, och då menar jag aldrig, innan tyckt om den låten. Jag har tyckt att det är en mesig och tråkig text med en rent ut sagt töntig och intetsägande melodi. men det är originalet det. Det här är en annan sak. Det kan vara så att det är lättare att förstå om man sett hela avsnittet (säsong 2 episod 3 tror jag, "grilled cheesus"). I alla fall är det jättevackert men otroligt mycket inlevelse och känsla. Jag bugar ända ner till helvetet samtidigt som jag tar av hatten och bränner upp den för dig, Chris Colfer.



#fail

Jag råkade komma över en liten pinsam händelse (som skedde några år sedan i Madrid) medan jag äter mina pannkakor. Mycket fail ni spanjorer. 



Thanks? felfelfel

Cutest boy ever


The Coca-Cola Company


Förstår ni hur sjukt stort The Coca-Cola Company är egentligen. De har 537 olika drycker som säljs på olika platser världen över. Jag har alltid varit fascinerad av The Coca-C.. (ja, ni förstår) men jag har aldrig riktigt kollat upp ALLA produkter. Shit, det här är en stor dag.






  1. A&W
  2. Acueducto
  3. Ades
  4. Agua Manantial
  5. Ali
  6. Alive
  7. Alpina
  8. Ambasa
  9. Ameyal
  10. Amorino
  11. Andina/Andina light
  12. Andina Fortified
  13. Andina Fresh
  14. Andina Frut
  15. Andina Nectar
  16. Apollinaris
  17. Aqua+
  18. Aquabona
  19. Aquactivede by Aquarius
  20. Aquana
  21. Aquarius
  22. Aquarius Active Diet
  23. Aquarius Spring!
  24. Aquarius Spring! Fluoridated
  25. Aquatherapy Minaqua
  26. Aquavalue
  27. Arwa
  28. Ayataka
  29. Aybal
  30. BACARDI Mixers*
  31. BACARDI Premium Mixers*
  32. Bajoru Gira
  33. Bankia
  34. Barq's
  35. Barrelitos
  36. BEAT
  37. Beautia
  38. Bebere
  39. Benedictino
  40. Beverly
  41. Bevi
  42. Bibo
  43. Big Crush
  44. Big Tai
  45. Bimbo
  46. Bimbo Break
  47. Biotime
  48. Bird's Nest*
  49. Bistra
  50. Bistrone
  51. Bjare
  52. Blackfire
  53. Boco
  54. Bogadera
  55. Bom Bit Maesil
  56. BonAqua/BonAqa
  57. Borneo
  58. Botaniq 1QQ
  59. Botany
  60. BPM
  61. Brazzi
  62. Bright & Early
  63. Brisa Agua Pura
  64. Brisa by Bonaqua
  65. Brisa con un Toque de Gas
  66. Brisa Spa
  67. Bu
  68. Bubbly
  69. burn
  70. buzz
  71. CAFÉ ZU
  72. caffeine-free Barq's
  73. caffeine-free Coca-Cola
  74. caffeine-free Diet Coke/caffeine-free Coca-Cola light
  75. Calypso
  76. Canada Dry
  77. Canning's
  78. Cappy
  79. Caprice
  80. Caribou Coffee*
  81. Carioca
  82. Cascal
  83. Carver's
  84. Cepita
  85. Chaqwa
  86. Charrua
  87. Chaudfontaine
  88. Cheers
  89. cherry Coke
  90. cherry Coke zero
  91. Chinotto
  92. Chinotto light
  93. Ciel
  94. CITRA
  95. Club
  96. Coca-Cola
  97. Coca-Cola Black Cherry Vanilla
  98. Coca-Cola Blāk
  99. Coca-Cola C2
  100. Coca-Cola Citra
  101. Coca-Cola light/Diet Coke
  102. Coca-Cola with Lemon
  103. Coca-Cola with Lime
  104. Coca-Cola with Raspberry
  105. Coca-Cola Zero
  106. Cocoteen
  107. Cola Guaraná Jesus
  108. Country Club
  109. Cresta
  110. Cristal
  111. Crush
  112. Crusta
  113. Crystal
  114. Damla Minera
  115. DANNON*
  116. DASANI
  117. DASANI Active
  118. DASANI Balance
  119. DASANI Flavors
  120. DASANI Nutriwater
  121. DASANI Plus
  122. Del Valle
  123. Del Valle Frut
  124. Del Valle Frutsi
  125. Del Valle Frutsi Desarrollo
  126. Del Valle Kapo
  127. Del Valle Mais light
  128. Del Valle light
  129. Delaware Punch
  130. diet A&W
  131. diet Andina Frut/Andina Frut light
  132. diet Andina Nectar/Andina Nectar light
  133. diet Barq's
  134. diet Canada Dry
  135. Diet cherry Coke
  136. Diet Coke/Coca-Cola light
  137. Diet Coke Black Cherry Vanilla
  138. Diet Coke Citra/Coca-Cola light Citra
  139. Diet Coke Plus
  140. Diet Coke Sweetened with Splenda®
  141. Diet Coke with Lemon/Coca-Cola light with Lemon
  142. Diet Coke with Lime/Coca-Cola light with Lime
  143. Diet Coke with Raspberry
  144. Diet Crush
  145. diet Dr Pepper/Dr Pepper Zero
  146. diet Fanta/Fanta light/Fanta Zero/Fanta Free
  147. diet Freskyta
  148. diet INCA KOLA
  149. diet Kia Ora
  150. diet Krest
  151. diet Lift/Lift light
  152. diet Lilt/Lilt Zero
  153. diet Master Pour
  154. diet Mello Yello
  155. diet Mezzo Mix
  156. diet Minute Maid Soft Drink
  157. diet Nestea/Nestea light*
  158. diet Northern Neck
  159. diet Oasis
  160. diet Quatro/Quatro light
  161. diet Schweppes
  162. diet Seagram's*
  163. diet Sprite/Sprite light/diet Sprite Zero/Sprite Zero
  164. diet Squirt
  165. diet Tai/Tai light
  166. diet Vanilla Coke
  167. Disney Xtreme Cooler*
  168. Diva
  169. Dobriy
  170. Dogadan
  171. Dorna
  172. Dr Pepper
  173. E2
  174. Earth and Sky
  175. Eight O'Clock
  176. El Rayek
  177. Enviga*
  178. Epika
  179. Escuis
  180. Eva Water
  181. Fanta
  182. Fanta Verdia
  183. Far Coast
  184. Felicia
  185. Finley
  186. Fioravanti
  187. Fire
  188. Five Alive
  189. Flavor Rage
  190. Fontana
  191. Fresca
  192. Fresca 1
  193. Frescolita
  194. Freskyta
  195. Fresquinha
  196. Fress
  197. Frestea*
  198. Friolin
  199. Frisco
  200. Frugos
  201. Frugos Fresh
  202. Fruit Solutions
  203. Fruitia
  204. Fruitier
  205. Fruitopia
  206. Fruktime
  207. Frutina
  208. Frutonic
  209. Full Throttle
  210. Full Throttle Blue Demon
  211. Full Throttle Sugar Free
  212. Funchum Orange Drink
  213. Furusato Dayori
  214. FUZE Healthy Infusions
  215. GEORGIA
  216. GEORGIA Club
  217. GEORGIA Gold
  218. GEORGIA Grande
  219. Gini
  220. Girios Gira
  221. glacéau smartwater
  222. glacéau vitaminwater
  223. glacéau vitaminwater zero
  224. Gladiator
  225. Godiva* Belgian Blends
  226. Gold Peak
  227. Gold Spot
  228. Golden Crush
  229. Goombay Punch
  230. Goulburn Valley
  231. Grapette
  232. Groovy
  233. Guaraná Kuat light
  234. Guaraná Kuat Zero
  235. Hajime
  236. Haru No Mint Shukan
  237. Hawai
  238. Healthworks
  239. Heppinger
  240. Hero
  241. Hi Spot
  242. Hi-C
  243. Hires
  244. Hit
  245. Horizon
  246. Hot Point
  247. Huang
  248. Ice Dew
  249. Ice Dew 3+
  250. Ice Tea Leao
  251. illy issimo*
  252. INCA KOLA
  253. Ipsei
  254. Izvorul AlbJaz Cola
  255. Jericho
  256. Jet Tonic
  257. Jolly Juice
  258. Joy
  259. Joya
  260. Juan Valdez
  261. Juices To Go
  262. Just Juice
  263. Kani
  264. Kapo
  265. Kapo Zero
  266. Karada Meguri-Cha
  267. Kashaya Tea
  268. Keloco
  269. Keri
  270. Kia Ora
  271. Kildevaeld
  272. Kilimanjaro
  273. Kin
  274. Kinley
  275. Kist
  276. Kiwi Blue
  277. Kochakaden
  278. Kola Inglesa
  279. Koumisoukai
  280. Krest
  281. Kristal
  282. Kropla Beskidu
  283. Krushka & Bochka
  284. Kuat
  285. Kuat Guaraná
  286. Kuat light
  287. Kuli
  288. Kyun
  289. La Jolla
  290. La Vuelta
  291. Lanitis
  292. Lanitis Extra
  293. Lanitis Filaraki
  294. Leao Green Tea
  295. Leao Guaraná Power
  296. Leao Iced Tea
  297. Less Is More, Kinley
  298. Lift
  299. Lift Plus
  300. Lift Plus light
  301. Lilia
  302. Lilt
  303. Limca
  304. Limelite
  305. Limonade
  306. Linnuse
  307. Lion
  308. Love Body
  309. Maaza
  310. Mad River
  311. Malvern
  312. Manantial
  313. Mare Rosso
  314. Marocha
  315. Master Chill
  316. Master Pour
  317. Matte Leao
  318. Matusov Pramen
  319. Mazoe
  320. Mello
  321. Mello Yello
  322. Mer
  323. Mezzo
  324. Mezzo Mix
  325. Miami
  326. Mickey*
  327. Migoro-Nomigoro
  328. Minaqua
  329. Mineragua
  330. Minute Maid
  331. Minute Maid Active
  332. Minute Maid Antiox
  333. Minute Maid Deli
  334. Minute Maid Duofrutas
  335. Minute Maid Fruit Plus
  336. Minute Maid Heart Wise
  337. Minute Maid Just 10
  338. Minute Maid Light
  339. Minute Maid Mais
  340. Minute Maid Nutri+
  341. Minute Maid Premium
  342. Minute Maid Soft Drink
  343. Minute Maid Splash
  344. Mireille
  345. Mission
  346. Mone
  347. Montefiore
  348. Mori No Mizudayori
  349. Morning Deli
  350. Mother
  351. Mr. Pibb
  352. multiVita
  353. Nada
  354. Nagomi
  355. Nalu
  356. Namthip
  357. Nanairo Acha
  358. Naturaqua
  359. Natures Own*
  360. Nectarin
  361. Nestea*
  362. Nestea Choglit*
  363. Nestea COOL*
  364. Nestea Viteao*
  365. Nevada
  366. Neverfail
  367. Next
  368. Nico
  369. Nordic Mist
  370. Northern Neck
  371. NOS
  372. Nos Entendemos
  373. Oasis
  374. Odwalla
  375. Olimpija
  376. Orchy
  377. Paani Treated Water
  378. Pacific Orchard
  379. Pampa
  380. Paradise Sun
  381. Parle
  382. Pasazade
  383. Pearona
  384. Peats Ridge Springs
  385. Pibb Xtra
  386. Pibb Zero
  387. Piko
  388. Pilskania
  389. Planet Java*
  390. Play Energy Drink
  391. Pocket Dr
  392. Poiana Negri
  393. Polar Brew
  394. Poms
  395. Ponkana
  396. Pop
  397. Portello
  398. POWERADE
  399. POWERADE Advance
  400. POWERADE alive
  401. POWERADE aqua+
  402. POWERADE Balance
  403. POWERADE light
  404. POWERADE OPTION
  405. POWERADE Zero
  406. Powerplay
  407. Premio
  408. Presta
  409. Presta light
  410. Pulp Orange
  411. Pulpy
  412. Pump
  413. Pumped Enhanced Hydration
  414. Pura Sol
  415. Qoo
  416. Quatro
  417. Quwat Jabal
  418. R'fresh
  419. Ramlosa
  420. Real
  421. Real Leaf
  422. Real Gold
  423. Rehab
  424. Relentless
  425. Rich
  426. Richy
  427. Riwa
  428. Roemerquelle
  429. Rosa
  430. Rosalta
  431. Roses
  432. Royal Tru
  433. Royal Tru light
  434. Safety First
  435. Safia
  436. Sahtain
  437. Samantha
  438. Samurai
  439. San Luis
  440. Sarsi
  441. Saryusaisai
  442. Schuss
  443. Schweppes
  444. Schweppes Abbey Well
  445. Seagram's*
  446. Seltz
  447. Sensation
  448. Sensun Gazoz
  449. SENZAO
  450. Shandy
  451. Shangri-La
  452. ShiZen*
  453. Shock
  454. Signature
  455. Sim
  456. Simba
  457. Simply Apple
  458. Simply Grapefruit
  459. Simply Lemonade
  460. Simply Limeade
  461. Simply Orange
  462. Smart
  463. Sobo
  464. Sokenbicha
  465. Solo
  466. Sonfil
  467. Soonsoo 100
  468. Southern Sun
  469. Sparkle
  470. Sparletta
  471. Sparletta Iron Brew
  472. Splash
  473. Splice
  474. Sport
  475. Sprite
  476. Sprite 3G
  477. Sprite Duo
  478. Sprite Flavors
  479. Sprite Ice
  480. Sprite Remix
  481. Sprite Zero/diet Sprite/Sprite light /diet Sprite Zero
  482. Spur
  483. Squirt
  484. Stoney Gold Ginger Beer
  485. Sucos Mais
  486. Sunfill
  487. SURGE
  488. Svali
  489. Sveva
  490. Sweecha
  491. TaB
  492. TaB energy
  493. TaB X-Tra
  494. TADAS
  495. Tai
  496. The Spirit of Georgia
  497. The Wellness From Coca-Cola
  498. Thextons
  499. Thums Up
  500. Tian Yu Di/Heaven and Earth
  501. Tiky
  502. Toppur
  503. Top's
  504. Tropi
  505. Tropical
  506. Turkuaz
  507. Ultra
  508. Urge
  509. Urun
  510. V Florida 7
  511. Valle Frut
  512. Valpre
  513. Valser
  514. Valser Viva
  515. Vanilla Coke
  516. Vanilla Coke Zero
  517. VAULT
  518. VAULT Zero
  519. Vegitabeta
  520. VICA
  521. Vio
  522. Vita
  523. Vital
  524. Vital O2
  525. Vitingo
  526. Vittalev
  527. VIVA!
  528. Vivien
  529. Wilkins
  530. Wink
  531. Winnie the Pooh*
  532. Yangguang
  533. Yangguang Juicy T
  534. Yo Conozco a Hugo
  535. Yoli
  536. Youki
  537. Yuan Ye

promenad

Igår kväll tog jag en kort promenad och mötte det här:


Det kanske är lite dåliga bilder, men coolt var det i alla fall. Istappar är alltid coola, så länge de inte sitter fast i någons huvud.

frukost/lunch


Lunchen + frikosten bestod av en macka med os och tomat, ägg-tomat-ost-röra och chai-te. (och två tabletter för magen)



Jag vet att bilden är sned, men jag orkar inte fixa. Extra bra magbakterier.

magen mår inte bra.

I natt gick jag upp två gånger och ... (vet inte om ni vill veta riktigt) gick på toaletten. Allt jag kan säga är att min mage inte mår bra, men den har lungnat ner sig nu, efter en till gång nu imorse. 

Ska äta lite frukost snart (försöka) och plugga lite mera matte till provet på fredag. Have a nice one everybody.

hahaha


Mason Disick

Som jag nämnt tidigare har jag blivit besatt av Keeping up with the Kardashians. Idag är det en liten speciell dag för den lille gossen Mason Disick, son till Kourtney Kardashian och Scott Disick. Det är nämligen hans 1-årsdag! And he is one cute baby.


Tilsammans med moster, Kim Kardashian. 






Asså jag dör. Kolla killens ögon. So sweet!

bajsrubriker

"Kim räddade rådjuret från att drunkna

..”Made in Sweden”-Kim, 28, som räddade ett rådjur från att drunkna

i torsdags."

What!? Ursäkta, men vad händer? "Made in Sweden"-Kim räddade ett rådjur. Varför skulle någon vilja läsa om det? Jag tycker att denna (se under) är mycket mera intressant. That says a lot. Nu ska jag sluta skriva med fet stil i fortsättningen.


"Tjejer – nu är Zac Efron ledig igen

HOLLYWOOD. Här kommer nyheten som lär glädja tonårstjejerna. Zac Efron är singel igen. Han och Vanessa Hudgens har gjort slut.

Efter fyra år tillsammans har de båda skådespelarna satt punkt för förhållandet."


112/60

Så har jag varit på vårdcentralen och gjort (eller vad man säger) EKG och kollat blodtryck. Blodtrycket var 112/60. Det är i alla fall bättre än 80/60 som jag hade några månader sedan. EKG:t var en konstig situation. Allt började med att jag skulle ta av mig allt på överkroppen. När jag stod i bh frågade jag en gång till "Ska jag ta av allt?" #Eh, ja." sa hon. Kul tänkte jag, du är värd en smack in the face. Men sen låg jag där och fick sugproppar på kroppen. Ja, skumt var det i alla fall. 



I get lost sometimes, but that's alright.

Idol-vinnarlåten börjar uppskattas i mina öron nu. Nu hoppas jag bara att han inte går tillbaka till hans gamla rock/hårdrock-stil. Det gillar jag inte. 
Jag har haft ont i magen och varit lite illamåendes sedan i fredags, troligtvis p.g.a. woken jag åt, och det är inte kul kan jag meddela. Så fort jag stoppar i mig något att äta eller dricka så mår jag illa. Bläh!

Idag ska jag på EKG. Halv-läskigt. Själv, utan mamma. Jag har lite oklart för mig av vilken anledning jag ska dit för men jag tror att det handlar om en eventuell medicin. Någon som påverkar hjärtat, typ sänker pulsen bland annat. 

Ha en bra dag idag! Kram!


Kanye West - Runaway

GENIALISKT!

sex and the city

Ikväll går Sex and the city - the movie på tv. den slutar (inklusive reklam) om en kvart. Jag dricker ännu en vitaminwater, denna gång multi-v med smak av lemonade. Väldigt god. 

Imorgon väntar Lucia Movie Night. I'm so excited! Annars har min dag varit lite av allt. Plugg, dåligt humör, strösurfat, sett på tv, lssnat på musik, blivit glad och på bra humör och köpt en vitaminwater för att avsluta dagen.

Beethoven

Jag vill ha min egen Mr. Big.

Though still in bed, my thoughts go out to you, my Immortal Beloved, now and then joyfully, then sadly, waiting to learn whether or not fate will hear us - I can live only wholly with you or not at all - Yes, I am resolved to wander so long away from you until I can fly to your arms and say that I am really at home with you, and can send my soul enwrapped in you into the land of spirits - Yes, unhappily it must be so - You will be the more contained since you know my fidelity to you. No one else can ever possess my heart - never - never - Oh God, why must one be parted from one whom one so loves. And yet my life in V is now a wretched life - Your love makes me at once the happiest and the unhappiest of men - At my age I need a steady, quiet life - can that be so in our connection? My angel, I have just been told that the mailcoach goes every day - therefore I must close at once so that you may receive the letter at once - Be calm, only by a calm consideration of our existence can we achieve our purpose to live together - Be calm - love me - today - yesterday - what tearful longings for you - you - you - my life - my all - farewell. Oh continue to love me - never misjudge the most faithful heart of your beloved.

ever thine
ever mine
ever ours


YouTube




FIFA Fotbolls VM 2002

Jag och bror ägde nyss på Fifa fotbolls VM 2002. Vi vann hela skiten. Fast bara om vi körde på "nybörjare". Vi känner ändå att vi ägde. 



Adam Lambert

Jag älskar denna människa och dessa albumcovers!





döda mig


Helgen är här...

... och jag ska börja med lite matte-plugg. Det är nämligen så att på fredag har vi det sista provet innan jullovet och varför inte satsa på stort och köra ett kursprov i Matte E. För att peppa mig lite inför plugget så intalar jag mig själv att det är kul, intressant, användningsbart och lärorikt. Tyvärr stämmer inget av det, speciellt inte att det är användningsbart. Inte för en enda människa på denna f'''''' jord. Ja, jag är på dåligt humör.

För att inte totalt bryta ihop hänger jag med Cimon tillsammans med alla hans läsare i den virtuella världen. (undra om det heter så?) Det är ett sjukligt beteende och det är jag väl medveten om. Nej, matten kallar. Jag är i helvetet.

Minnah



Shit vad grym hon är! Vad ni än säger och hur mycket vi inte delar samma åsikt så tycker jag att Minnah ska vinna. Punkt slut. En f story. Capish?

Ladda ladda laaddaaa!!!

Som hela världen troligtvis vet om är årets TV-höjpunkt här! Det vi alla har väntat på - IDOL FINAL!! Shit, ni kan inte veta hur peppad jag är. Övningskörde alldeles nyligen till Coop Extra och handlade till idol.


Checka priset!! 10 kronor. :))


Ja, mitt beroende fortsätter med "restore". 

Ostbågar och vetekransen (pistagekrans). 

En sorglig sak över kvällen är att min bror (tänker inte länka för han behöver inga fler läsare idag) tänker överge mig för att se finalen hos en kompis (yeah, like he has any). Det är bara dumt och taskigt och elakt och inte ok. 

Men snart smäller det ( okej, inte riktigt snart, men om en och en halv timme). 



vitaminwater

Jag har en ny förälskelse. Vitaminwater. NI måste också bli besatta. De gör inte bara bra drycker med god smak och vitaminer och mineraler som vi behöver, utan även roliga "beskrivningar" eller vad man ska kalla det. 



Nate Lowman



En intervju med "New York-artist" Nate Lowman. Enjoy his word!

New year's!

På nyår ska jag vara (för tredje året i rad) med min familj tillsammans med mina väners familjer i ett stort hus vid en väg. Det har varit fantastiskt kul de senaste åren så mina förväntningar är skyhöga. i die av längtan! 

Så i alla fall. Jag köpt en klänning och ska köpa en clutch, helst blå-sparkly. 


Lyckas inte riktigt stå stilla med benet i luften i 3 sekunder...


Rockar loss med ett charmigt jag-orkar-inte-ta-två-steg-fram-och-vinkla-upp-skärmen-så-jag-får-böja-på-knäna-foto. (säg det fort tre gånger efter varandra, ni!)


And I made it. Jag kom på att om jag tar upp foten i mitten av nedräkningen så blir det nog lättare.


inget

Jag är helt besatt av Katy Perry's låt Fireworks. Lyssna. Njut. Dö.


lunch

Så jag lagade mig en "riktig" lunch idag. (Som ni kanske ser.) Jag åt den samtidigt som jag såg på Glee's julspecial, e episod som hade typ jultema - superbra. Nu är julstämningen hos mig på topp och jag spelar last Christmas med Glee på repeat. Det kunde inte bli bättre. Eh, just det, jag har prov om 48 minuter.



mera mera

Idag har jag en lektion (redan avklarad) och ett prov kl. 14.30-15.30. Det är skönt med sådana här dagar tycker jag. Vi gillar mycket frihet.

Igår bakade vi en till dubbel sats med lussekatter. Det är nämligen så att våra snart är slut ,alltså de som vi bakade första gången. I alla fall så gjorde jag och bror giffel-liknande lussekatt, eler vad vi ska kalla det och mamma passade på att göra två lussekranskar - utöver vanliga lussebullar. 

Nu blir det Glee, lunch och slappa innan provet senare. 

PS. Har ni sett det nya Gossip Girl-avsnittet (säsong 4 episod 11)? Jag tror det är en av mina favoriter. Så sjuukt bra.

några saker bara...

Nu är jag hemma från skolan och är helt tom. Svenska-talet gick inte speciellt bra. (Jag fullkomligt hatar att veta vad jag ska säga och sen säga det framför folk. Att improvisera går bättre.) Men istället för att klanka ner på mig själv så tänker jag gå vidare och inte bry mig om det jag inte kan påverka

En till sak. Om ni vill läsa något intressant, vackert skrivet och allmänt bra så kan ni läsa detta inlägg. You will love t!

Nu ska jag gotta mig med Keeping up with the Kardashians, lantchpis och Vitaminwater.

jag tycker inte om...

Så nu tänkte jag berätta lite mer för er vad det är jag inte tycker om (mer än krig, orättvisa, mobbning mm). Dock inte allt, men det som jag kommer på nu.
- Varm vaniljfil. Det är vidrigt och oätligt.
- Promenader. Ibland kan jag faktiskt självmant gå ut och gå, men då är de mer att jag vill vara ensam. Och ibland vill jag busa i snön.
- När folk hånar tv-program jag tycker om.
- När batteriet på Mac, iPod eller mobil snart tar slut. 

Jag har för övrigt migrän (pust och stön), sms:at Jenny som inte vill svara och nu väntar jag på "Vem kan slå Filip och Fredrik" och ska göra mig lite avocado med salt på.

IKEA



Det var en cool/läskig bil på parkeringen.




Hela jag var sned när vi kom hem med nya tallrikar , skålar och äppelglögg. 

Nu ska jag till Omberg på julmys. :)

spets



Kan detta vara en framtid för spetsare?

lista (från Michaela Forni:s blogg - igen)

1. De 3 senaste köpen jag gjort är MacBook, mat (snacks) och skor.

2. Den största kändis jag har nummer till i mobilen är kändis? skulle jag känna en kändis?? närmast det är väl en SM-guldmedaljör i karate. typ den nivån...

3. Det senaste jag googlade var "cameron diaz"

4. Mitt absolut sämsta köp någonsin Det är dumt att ångra det som man inte kan ta tillbaka. Så: Inget!

5. I min handväska (väska) har jag just nu… skolböcker, mobil, iPod, plånbok, bok "Innan Frosten" och dator var där förut också.

6. Min favoritgata i världen är jag tror inte att jag har hittat den än. men vi kan ju låtsas att jag är rik och säga Fifth Avenue.

7. Mitt signaturplagg vet inte om jag har fått något signaturplagg ännu. jag berättar när det kommer.

8. Det absolut finaste/dyraste i min garderob är oklart.

9. Jag är beroende av mobil, iPod och andra liknande nödvändigheter. Musik. Podcaster. Ja, ni fattar.

10. Min personliga stil kan beskrivas med dessa tre ord: jeans, bekvämt, enkelt

11. Om jag bara fick shoppa i en affär skulle jag välja räknas märke? in that case The Row. Affär: HM.

12. Jag har aldrig köpt något från någon designer.

13. Jag fyndar bäst på men det blir väl hm. det är där jag hänger.

14. Om jag fick ärva någons hela garderob skulle jag välja Heidi Klum's, Ashley Olsen's, Olivia Palermo's eller Lauren Conrad's.

15. Mitt nästa stora inköp ska bli vet inte ännu. julklappar antar jag kommer kosta en del...

16. Min stilikon är Ashley Olsen, Heidi Klum, Olivia Palermo, Lauren Conrad, Ke$ha m.fl.

17. I min skosamling har jag skor. vill ha mera. skor är alltid perfekta.

18. Min drömväska är en burberry tror jag. eller marc jacobs.

19. Varje månad shoppar jag för haha jo, med tanke på mitt CSN-bidrag på 1050 kr 10 månader/år så är det inte direkt höga summor vi talar om.

20. På nätet shoppar jag helst just nu från har nog aldrig handlat från nätet.

21. Min favorit-modeblogg är Olsens Anonymous och Andreas Wijk.

22. Jag är som snyggast när jag är bekväm

23. Om jag vill ha smakråd så frågar jag vänner, bror eller beroende på vad det handlar om mina föräldrar.

24. Mitt hår är halvlångt, tunt och ovårdat...

25. Mitt drömjobb är inom skrivandet eller typ maneger (i USA).


remember


Svenskatal: Nationellt prov - PM

 

PM - Språkets makt och möjligheter

 

Det ät lätt att bli influerad av människor vi ser. För mig är det i alla fall det. Det kan handla om allt från riktigt djupa saker till så vardagliga som vad jag ska äta till middag.

 

Definitionen av influera är, enligt SAOB, inverka eller påverka. Jag har altid tänkt att influera är ett ord med positiv klang, men det behöver det inte vara. I historien om Marie, skriven av Anna Sundström Lindmark för Vertex i juni 2009, läste vi om hur kommentarer från hennes lärare, inför klassen, påverkade henne så djupt att hon tillslut inte kunde tala inför publik. Var det på grund av orden i sig eller på grund av sättet han/hon sade det på?

 

I filmen Dead Poets Society (1989) ser vi en lärare, Mr. Keating, som kommer till en väldigt traditionell skola med ambitiösa elever och vänder deras vardag upp och ner. Han uppmuntrar hans nya elever att vara egna individer med allt vad det innebär.

 

Språket är enbart ett av flera kommunikationsmedel som vi använder oss av. Humöret till exempel styr vårt kroppsspråk, som säger mer än vad vi kan uttrycka oss med ord. Hur vi framställer det vi säger kommer uppfattas på olika sätt även om vi säger samma sak.

 

Jag har kommit fram till att det är med hjälp av språket som vi kan såra eller hjälpa andra människor beroende på hur vi uttrycker oss, kroppsligt och muntligt, och i vilket sammanhang vi säger det. 


migrän o tal

Idag kl. 12.10 ska jag hålla ett tal om språkest makt och möjligheter. Jag ska prata om hur man kan påverka människor med sättet att prata på. (Tror jag ska lägga upp mitt PM här i bloggen, kanske inte det bästa men, men.) Annars skulle jag börja 09.50 men tyvärr vaknade jag med migrän - IGEN. Det tycker jag inte om. 

Den 6 (tror jag) december ska min migränläkare ringa upp mig och fråga lite om hur det går med migränen och hur min tablett fungerar. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga - är lite kluven. 

Nåja, tillbaka till frukosten (som ska tvingas ner) och sedan kanske leta reda på en filt så jag slipper frysa som ett as! Jag hatar att det är så fruktansvärt kallt, men jag älskar snön. HEJDÅ!

A poem by Walt Whitman

O Captain My Captain

O Captain my Captain! our fearful trip is done,
The ship has weathered every rack, the prize we sought is won,
The port is near, the bells I hear, the people all exulting,
While follow eyes the steady keel, the vessel grim and daring;
But O heart! heart! heart!
O the bleeding drops of red,
Where on the deck my Captain lies,
Fallen cold and dead.

O Captain! my Captain! rise up and hear the bells;
Rise up--for you the flag is flung for you the bugle trills,
For you bouquets and ribboned wreaths for you the shores a-crowding,
For you they call, the swaying mass, their eager faces turning;
Here Captain! dear father!
This arm beneath your head!
It is some dream that on the deck,
You've fallen cold and dead.

My Captain does not answer, his lips are pale and still;
My father does not feel my arm, he has no pulse nor will;
The ship is anchored safe and sound, its voyage closed and done;
From fearful trip the victor ship comes in with object won;
Exult O shores, and ring O bells!
But I, with mournful tread,
Walk the deck my Captain lies,
Fallen cold and dead.



Dead Poets Society

I went into the woods because I wanted to live deliberately.

I wanted to live deep and suck out all the marrow of life! To put to rout all that was not life...

And not, when I came to die, discover that I had not lived.

 

~Henry David Thoreau


RSS 2.0