dagens

Idag har det varit en rolig dag. Alla lektioner gick smärtfritt och fort och nu sitter jag här. Småhungrig med ostbågarna framför mig. De tar verkligen aldrig slut. 

Jag tänkte bjuda på en fin bild av mitt schema. Jag har haft det vikt i min ficka och jeansen har färgat av sig. hihihi



Efter skolan cyklade jag till stan och inhandlade present/presenter (vi ska inte avslöja för mycket) till bror som fyller år i morgon. Hela 20 år blir han. All grown up liksom. 



tv-kväll och sen frukost

Igårkväll var det dags att bänka sig vid tv:n. Klockan 20,00 började Idol, 21,00 började Berg Flyttar In och slutligen klockan 21,30 började Välkommen åter. Jag borde nästa bli sponsrad på något sätt av tv 4 tycker jag. 

Ialla fall dök min Ostbåge-påse fram (igen - den tar aldrig slut) tillsammans med lite varm O'boy á la Alexander och ljusen blev tända. 



Idag blev det lite nyttigare (delvis). Frukosten bestod av havregrynsgröt med banan, kanel och skivade äppelbitar. :) Kaffe och O'boy Daim på det också. GODMORGON!




förlåt

Jag vill börja med att be om ursäkt för att jag inte har uppdaterat bloggen på länge. Förlåt. Som ursäkt tänkte jag säga att det inte händer så mycket intressant i mitt liv, men kom på att det inte stämde till 100 %. Nu kommer det som hänt sen förra inlägget.

Vi gjorde en labb där vi skulle se vem som hade tagit Lenas (läraren) iPod. Jag ber även om ursäkt för den dåliga bilden.



Vi har fått ett golvschack i skolan. Pjäserna är gjorda i plast och lucktar fabrik, men annars är det faktist kul. Att titta på alltså. Man vill ju inte stämplas som någon slags nörd.



Jag var på ett informationsmöte angående Cultural Care Au Pair på Frimurarhotellet (Scandic). Hotellet var superfint och mötet var superbra. Jag är otroligt peppad att åka iväg. 




Det var sektionsfotografering idag. Jag skule medverka på ett foto - 6 år på Berzan - och tänkte att det tar väl inte så lång tid. 1 och ½ timme senare gick vi och sa till att vi skulle få gå före i turlistan för vi orkade inte vänta längre: ;) Vi fick gå före och skulle börja forma en 6:a. Det gick sådär, men med lite fantasi ser amn att det faktiskt är en 6:a. Bild på det får ni se i Gymnasieboken. 

Nu kommer lite andra bilder:


Fotografen och objekten.


Damsektionen


Gentlemannasektionen gör sig redo. 



Jag har köpt nya vantar. Supersköna. Det är tumvantar med fingervantar inuti: Utsidan är mocka och insidan är [flis].



Det finns en massa roliga knappar vid dörren. Speciellt den längst ner. 


Jag har Genteknikprov på fredag. Pluggknep ;)


Till sist kan jag ju meddela, till er som inte vit det redan, att jag har färgat håret. Brunt. 


summer hits

Då har jag äntligen fått Taminas skiva Absolute Summer Hits 2010. Superbra låtar! Sitte och lyssnar på den och ska snart se avsnitt 16 av Glee. Seriöst, det är en superbra serie! Måste ses.
Please don't give in... Whataya want from meeeeeeee... Adam Lambert är ju bara för bra!

frukt

Nu blir det frukt, grönsaker och dipp. Plus hallonglass och hallon-rabarberdricka. TV:n är redo också. Baby I like it!

middag och serie

Spaghetti al olio, aglio e peperoncino med Ratatouille serverat med vitlöksbaguetter. Det var middagen jag bjöd på i måndags kväll. Innan Biggest Loser Sverige började. Det blev helt ok. Pastan kunde det vara lite mer smak på, men annars är det att rekommendera. 

Jag har förövrigt köpt den nya ELLE. Ni vet den med JULIA ROBERTS på framsidan. Jag älskar henne!! En bra (och tjock) tidning. Den borde alla köpa. ;)

Nu ska jag tillbaka till Glee! Love Glee!


ny vecka (ännu en gång)

Idag händer allt (nästan). Jag vaknade av migrän vid typ 6 i morse och kände ungefär "jag orkar inte en gång till". Jag har nästintill blivit lite likgiltig inför mina migränanfall. Som tur är ska jag till neurologen relativt snart. 

Men iallafall. Klockan 7 imorse kom en man som skulle slipa vårt golv. Den där slipen är inte speciellt tystgående av sig kan man säga. Han är fortfarande här och jobbar. 

Nu skriver jag på svenskan som ska vara klar idag. Ärligt talat tycker jag inte att det är ett dugg intressant. 

Imorgon kommer Nadja och Karolina hem till mig (i denna röran) för att jobba med vårat PA (projektarbete). Det blir spännande.

I want to break free

Idag ser jag ut såhär. Inget speciellt. Vanligt. En vanlig söndag. Halvtråkigt och segt. 



Lyssnar på I want to break free med Queen. Jag kom att tänka på han den där killen från en Idol Audition som var sjuuukt nervös, men som sjöng superbra. Se det här: 




Ha en bra söndag!

Lördag 18 september.

Jag var i kyrkan på sk "kvinnofrukost (mor bjöd (;  ). Såhär såg det ut när vi satte oss vid bordet.



Det var bra, det måste jag säga.

Senare på dagen åkte Jenny tillbaka till Malmö och tog med sig Alexander. Sen åkte far och mor till en kusin som fyllde år. Grattis till Tommy! Jag var hemma och kollade på Glee och lite annat som fanns på tv:n (=inte mkt). Sen gick jag ut och sprang. 



Såhär såg jag ut när jag kom in igen. Ingen närbild blev det...

debatt

Söndag, 19 september. Valdag. Stort. Viktigt. Avgörande. 

Jag får inte rösta. Minderårig. Det är inget jag dör av direkt och vad gör en röst skillnad egentligen??

men i alla fall var jag (och restsen av gymansieeleverna i Linköping) i Cloetta Center för att se den största livedebatten i svenska valkampanjshistoria. Sa de. Vänsterpartiet sög. Hon hade kanske bara en dålig dag, vad vet jag... Men bäst debattörer var Sossen och centerpartisten. Socialdemokraten sa att 90 % av alla invandrare i Sverige egentligen inte skulle ha fått komma in om han fick bestämma. OMG!!! (Alla buade typ) Och just det. Han från Kvällsöppet (tv4) ledde debatten. han ägde alla!



Ordning från vänster: vänstern, miljö, sossarna, sd, piratpartiet, fp, centern, kd, moderaterna. 



Vårdcentralen

Idag hade jag en tid inbokad för att träffa läkare Per Andersson på Valla Vårdcentral. Jag var där för att prata om min migränsituation. Allt gick bra och jag fick en remiss till Neurologen på US. Men hörrni, det roligaste av allt under mötet vara nog att kolla på vad han hade på sig. Man tjänar nog rätt bra som läkare på vårdcentralen med tanke på hans kläder. Skjortan nedan var den han hade på sig. Priset på den (utan rea) är $ 85,00 (= 608,60 sek). Det är kanske inte superdyrt, men med tanke på märket (Ralph Lauren) så... Men iallafall. Roligast av allt var nog skorna. Det såg ut som typ vilka skor som helst. Eller inte riktigt. Det är alltid något speciellt med disignerskor. Alltid något litet extra som gör det så specifikta på något underligt sätt. Men dessa par skor var av märket Prada. PRADA!! Prada mina damer och herrar. Det var allt jag hade att säga.         (PRADA!!!)




Classic-Fit Striped Poplin - Polo Ralph Lauren - RalphLauren.com

saliga visshet, lyckan är min

Jag ville bara meddela att jag är überlycklig. Jag vet inte än varför, men jag bara är det. Allt är liksom behagligt. 

Jag sitter i skolans datasal och lyssnar på Spotify mm.  Snart börjar min andra och den näst sista lektionen för dagen. Imorgon ska det vara partidebatt i Cloetta Center. Jag tror inte att jag kommer uppskatta det supermycket, men jag ska ju ändå inte rösta så vad gör det. 

Nej nu måste jag hämta mina böcker och dra till lektionen. Biologi B och efter det Fysik B. Blah blah blah!

VMA

Har ni sett vad många priser Lady Gaga fick i årets VMA? Typ 8 av 17 fick hon. Jag måste säga att jag tycker hon är värd det. Jag önskar att jag var i USA nu och kunde se det på tv, men nu får jag ju vänta en massa tid för att detr ska sändas i det svenska MTV.
Skolan väntar. SES!

skype

ÅÅ detta skype!! Underbara skype, säger jag bara. Just nu videoskypar jag med Jenny Och Kimberly ända borta i Malmö. 

Annars är det bra. Blev godkänd på Halkbanan igår. Inte för att det är så värst många som inte blir det, men ändå: Det var sviiiiinkuuul!! Nu säger bror att jag ska ge han hans laddare till sin dator (Mac Book Pro). Bara massa saker att göra hela tiden. Hahah skämt. nejdå. Nu ska jag väl tillbaka i leken igen. ;)

stress=skola?

Det är helt sjukt vad lätt en känsla kan komma tillbaka om man går tillbaka till samma situation som man var i när man först fick den. jag pratar naturligtvis om skolan och om hur trött man blir på alt bara man tänker på det. Det tror jag inte har något att göra med att jag på något sätt är lat eller bara tycker det är jobbigt att gå upp på morgnarna. Nej, absolut inte. Det handlar om den inbyggda skolstressen som kommer så fort skolan börjar igen. Den stressen som gör att jag ibland får halsbränna bara sådär, eller den stressen som gör att jag bara inte orkar ta tag i saker och ting. Jag behöver inte ens ha mycket i skolan, utan stressen kopplas ihop med skolan automatiskt och naturligt. Jag hatar den stressen.

+ och - med dagen

Okej, vi kan börja med att säga att jag vaknade idag utvilad för en gång skull. Vad jag inte visste då denna härliga morgon var att jag skulle bli glatt överaskad men att det ändå skulle sluta i ett hjärtekross följt av panik. Förklaring på det kanske? 



1) På gentekniken (första lektionen) kokade vi is. Men det var inte vilken is som helst, utan kolsyre-is. Sjukt coolt. 




2) På biologin kom Erik in med 5 kg mörk choklad (okej, lite var redan uppätet när han kom in) till klassrummet. Han hade fått det av en annan fadder som hade fått det av en n0lla. I would die!

3) På IV't (Ljudteknik A) idag så hittade jag först inte salen (Ljunkan, sal L113), men jag frågade en trevlig lärare och hon hjälpte mig till rätta. Tack! Men sen när lektionen hade börjat (typ 2 minuter hade gått av den) så kommer Tobbe in. What?? Känner jag någon i denna kurs? Ja, tydligen! Det var mycket trevligt tycker jag. 

4) När jag hade slutat (mycket tidigare än vad som stod på schemat) skjutsade Tobbe mig på min cykel in till stan. Jag skulle träffa mina vänner från min förra klass och fika lite. Hittills har dagen varit super och det blev inte sämre för att jag fikade med Krisse, Karro och Hanna (plus några Krisse kände). Vi räknade till och med vem som hade flest kort i våra plånböcker. Jag anser att jag vann. 




Men sen när jag skulle hem hände något hemskt förstår ni. MIN MÖSSA VAR BORTA!!! Min underbara mössa som hjälp mig under alla dessa bad hair days och jag-orkar-inte-duscha-idag-fastän-att-jag-vet-att-det-behövs-dagar är nu borta och kommer troligtvis inte komma tillbaka. Vad gör jag då! Hur ska jag klara mig under vintern?? Jag har ju inga vantar och ska nu mössan fattas mig också så tror jag inte att jag kommer överleva. Till råga på allt ficka jag migrän under tiden vi fikade också. Men den är över nu.

Jag tror detta blev det längsta inlägget jag någonsin skrivit.Nu ska jag lyssna på Spotify för att försöka komma över att min mössa är borta. Det är en hemsk dag detta. Tro inget annat.

skola skola skola

Jag befinner mig nu i en av skolans datasalar. Vi har svenska och språksociologi. Jag och min grupp jobbar om språk och kön. Tror att det har potential att bli intressant., bara att vi ska knåpa ihop 6 sidor med fakta (!). Låter kanske inte så mycket,men det finns ju ingen information om det. Om man inte räknar med mimersbrunn, uppsatser.se och flashback. Alla de sidorna är lika mycket värda som bajs i detta sammanhang = INGET!! 

I eftermiddag när jag slutat och far slutat ska vi nog kolla på soffa, tror jag. Det ser jag och alla mina personligheter fram emot. :) 

Nu: back to schoolwork!

RSS 2.0