Carola (+ rättning)

Jag sitter (ligger) i soffan och ser på Carola i Dalhalla på TV4+. Det är helt gudomligt bra! Jag har ju ALLTID ÄLSKA Carola. Dock att jag började med högsta volymen och efter ca 10 minuter började sänka successivt mer och mer. Nu har jag strax under mitten. 

Vid maten påpekade (klagade) jag än en gång att jag FORTFARANDE har ont i nacken - och jag vet inte ens varför. Det irriterar mig enormt mycket. Mamma försvann ett tag och kom tillbaka med Diklofenak som jag skulle ta i typ en vecka. Herre-gud.

För att summera dessa två händelser kan jag meddela att jag ALDRIG känt mig gamlare (äldre på riktig svenska). Jesus-Christ det känns inte bra. 

RÄTTNING
Jag skrev i förra inlägget att jag kunde typ 5 % av de svenska politikerna och det kan vi ju konstatera ENBART är fantasi från min sida. Jag kan de "vanliga", typ... äsch, vi räknar upp de jag kan (utan att googla). Och vi tar bara med nuvarande politiker (så Göran Persson räknas inte).

  • Fredrik Reinfeldt
  • Mona Sahlin
  • Anders Borg
  • Fredrick Federly
  • Håkan Junholdt
  • Thomas Boström (är han "nuvarande"?)
  • Carl Bildt
  • Leif Pad... (konstigt efternamn som jag INTE kan stava och knappt uttala)
  • Moud Olofsson
  • Gudrun Schyman (hon är väl inte "nuvarande"?)
  • Göran Hägglund
  • Maria Wetterstrand (efternamnet?)
  • Vad heter "skol-ministern", ni vet han diktatorn.... ehh.. Jan Björklund.
  • Jimmie Åkersson
  • Lars Ohly
Nu mår jag sjukt dåligt över min icke-kunskap inom politik och känner mig mest (bara) inkompetent. Välförtjänt antar jag. Jag vet ju herregud inte om jag fått med alla partiledarna. 

MEN om ni vill trösta er/glädja er/fall in love/njuta/do whatever så lyssna på Carolas nya platta med Elvis- och Barbra Streisand-låtar. Den är riktigt bra. 

Carola - Elvis, Barbra & Jag


Classy

I förrgår köpte (beställde) jag en bok från Adlibris. Det var boken Classy av Darek Blasberg. OM ni inte vet vem han är borde ni kolla upp det. OCh skämmas. Nej, inte skämmas. Jag kan ju inte typ 95 % av alla politiker i Sverige (eller i världen). Men jag tycker i alla fall att ni borde veta vem han är. 


Ett litet smakprov. 

Darek Blasberg:


Jag är mycket nöjd med köpet och kommer troligtvis studera boken ett tag fram över. Det borde ni med göra. Köp boken här för enbart 98 kr.

Cookies

Igår kväll bestämde jag mig för att ta cykeln till Coop Extra och testa mitt nya VISA-kort så jag kunde slänga det gamla. Jag gick runt ett tag i affären för att hitta något att köpa och till slut hittade jag DET. DET som jag så länge velat testa och NU fick chansen.

Man skulle BARA tillsätta 1/2 dl vatten och 3/4 flytande margarin/smör. 


Sen när jag kom till kassan kunde man köpa denna goa påse för enbart 10 kr. Sjukt! I had to!

..bilder från dagen....


Ska man tolka detta som skämt eller inte? Jag vet inte. 


Jag hittade en rolig bok med massa gamla reklambilder i. Denna föll jag extra mycket för. Det vore COOLT att tatuera in en bakficka på ena skinkan. Och sen skicka det till valfritt jeans-märke. 


Persbrandt var trots allt inte först med sitt uttalande om "kola". Det var Coke. Jag fullkomligt älskar detta. DET om något gör att jag vill springa till Konsum och köpa en massa Coca-Cola. 


Mitt VISA-kort kom idag = överlycklig. 


"Efter-skolan-mat".


"Efter-skolan-dricka". O'boy (with Daim inside). Heaven on earth.

VIKTIGT



Alla bilder är tagna från Le Love.

most interesting

Fortfarande är denna "nyhet" den mest intressanta när jag kollar igenom Aftonbladet.se typ varje dag. Fortfarande. 



Nästa gång jag är i Stockholm kommer jag vandra gata upp och gata ner i Birkastan för att få en *glims* av det *in love:a* paret. Dör av längtan. Tills dess kommer det vara *on my mind* ungefär HELA TIDEN.

Passion och marmelad

Idag är det måndag = skolan igen efter helg. Det är ALDRIG kul. Skola efter helg alltså. 

Vi såg på film hela Religion A-lektionen. Hela och hela, den är 60 minuter. Men i alla fall såg vi på Passion of the Christ. Tyck vad du vill om filmen, men om man sett den någon gång innan så blir det ganska tråkigt att se den igen, tycker jag. Vi såg dock inte allt det blodiga (aka galna) utan hoppade lite. Det var ju trots allt lektion. 



Det tog ett tag innan alla fattade vem som var vem i scenen vi "hoppade in i" (scenen där vi började se filmen).


När jag kom hem såg jag att jag hade fått ELLE Mat & Vin = Wiihuu!! jag blev sjukt inspirerad och gjorde björnbärsmarmelad i farten. Gott blev det också. 





Mona Sahlin



Citat Mona Sahlin.

Chris Brown - Beautiful People



En riktig "club-låt" i min smak. 



Borta forever (!)

Igår (slängde) begravde jag mina Converse. Det tog emot, mne jag genomförde det i alla fall. 


Påväg ner bland all skit - där de INTE hör hemma. 


Då var det gjort. "Av jord är du kommen och av jord ska du åter..." Jag vet inte riktigt vad man säger.

Våffeldagen

Igår var det ju Våffeldagen. Då är det ett MÅSTE att äta våfflor. Så det gjorde vi. Som alla andra svenskar, typ. 


Äpelmos, grädde, halonsylt, socker, våfflor och vaniljglass.



Ariel & Blunder

När jag var liten hade jag en målarbok med Ariel Sjöjungfrun. Jag tyckte om det kmmer jag ihåg, mne allra främs blunder. Jag älskade blunder, ni vet den där gul-blå fisken. Han älskade jag. 

När jag skulle äta frukost och se om det fanns något bra på TV så fanns BARA Ariel (Disneydags) på SVT 2. I mean, what are the chances? Men jag tyckte att riktigt bra. Jag vill till och med se MER. 


Chokladen var INTE min frukost. Bara så att ingen tror det. 


Ariel och Blunder.

Nytt vs Gammalt

Jag har svårt för att slänga skor. Kläder går bra, men skor det är en annan sak. Sist jag hade ett par skor som var såhär mycket sönder skulle en kompis låna de hem (av bortglömd anledning) och slängde de sen väl hemma hos sig. Tack så mycket. Men jag brukar ju tycka att "Nytt är bättre", självklart med en del undantag. Så detta får väl duga.







Jag after all nöjd med resultatet. Två par in, ett par ut.

Nytt i garderoben

Idag åkte jag ner till stan för att göra en del ärenden (Swedbank, Synsam, Teknik Magasinet och Stadium) och passade även på att inviga vår-/sommarjackan. Det blev ganska kallt. 


Jag tänkte göra en dålig bild lite bättre... detta blev resultatet.


Kul med alla (!) papper man får från banken varje (!) gång man är där.




Det blev två (2) nya skor inköpta. Converse för 699:- och Race Marine för 99:-. Pappa (och mamma) betalade halva Conversen, mne enbart om jag gick med på att slänga mina jag har nu. Efter en stund av noga övervägande gick jag med på det. 


Jag älskar Converse-skokartongerna. ÄLSKAR!


"Converse is my Jesus."

Gamla Gladys (aka; I love jesus... But I drink a little)


Rebecca Black Friday

Statement of the day!



Justin Bieber: Never Say Never



Igår såg jag Justin Bieber: Never Say Never 3D Movie och jag blev totalt blown away. Jag hade tänkt att skriva något inspirerande eller intressant angående detta inlägg, men jag har nu bara 5 % kvar av datorbatteriet och har ännu inte kommit på något. Vad jag vill få fram är att historien är fantastisk. Helt freaking underbar, men allt vad den innefattar. Om ni vill, SE DEN! 



helgens story

I helgen var det tänkt att jag och mina föräldrar skulle ner till Abbekås (långt ner i Skåne) för att fira att min mammas halvbrors fru har blivit pensionär och då skulle jag samtidigt träffa Jenny och sova hos henne. Det gick inte riktigt enligt planerna så jag guidar er genom förra veckans senare del dag för dag.

Onsdag:
Jag åt en stark curry-rätt. Troligtvis, så här med facit i hand, inte det bästa valet.

Torsdag:
Jag började få riktigt ont i magen, hade svårt att stå och sitta uppträtt och att sova raklång var det inte ens att tänka på. Jag bad mamma köpa samma tabletter som jag har haft drygt ett år sedan när jag "led" av samma problem - trodde jag. 

Fredag:
Pappa fick skjutsa mig till skolan, då jag hade alldeles för ont i magen för att kunna ta mig dit själv. Jag gick på mina två (2) lektioner och sedan kom pappa och hämtade mig. När vi kom hem åt jag en liten tallrik yoghurt och sedan åkte vi iväg mot Skåne. Senare i bilden kräktes jag upp det jag hade fått i mig, efter att ha haft otroligt ont i magen hela vägen. Vi stannade en kort stund efter det vid A6 i Jönköping för att äta lunch på IKEA. Jag åt cirka fem (5) pommes frites och gick sedan på toaletten och spydde. Vi började tänka på att åka hem igen, men valde att fortsätta. Ytterligare ett dåligt val. När vi hade kommit fram till Malmö parkerade vi bilen på hotellet där mor och far skulle sova och började gå en relativt kort promenad till Jenny's lägenhet. När vi nästan hade nått fram till lägenheten spydde jag igen. Typiskt. Vi alla gick sedan ut och åt, dock att jag enbart tog en varm choklad och ett glas vatten. Jag trodde ju att om jag bara inte åt fast mat skulle det nog gå bra, men någon timma senare, när jag och Jenny satt hemma ho henne och såg på It's Complicted spydde jag upp det också. Efter att jag spytt en fjärde (4:e) gång tog jag typ tre (3) klunkar vatten - som jag senare spydde upp den med. Magsmärtan satt i hela tiden. 

Lördag:
På förmiddagen hade jag så ont i magen att jag bad mamma och pappa att få åka till ett sjukhus. Mamma ringde sjukvårdsupplysningen och vi åkte in till ett mellanting mellan vårdcentral och ett sjukhus. Där fick jag olika mediciner och de hjälpte delvis, men inte alls länge. Vi började åka vidare mot Abbekås där festen skulle vara. Jag var för dålig för att vara med på festen så jag gick och lade mig i Conny & Lena's (mammas halvbror med fru) hus- Även där kräktes jag en gång. Senare samma kväll hade jag betydligt ondare än på förmiddagen och mamma ringde ännu en gång till sjukvårdsupplysningen och vi åkte in till Ystad sjukhus (Akuten). Där fick jag samma mediciner som i Malmö, bara dubbelt så starka och att de spritade in de flesta direkt i blodet, eftersom jag inte kunde behålla minsta mat eller dryck. Detta blev jag bättre på och vi åkte tillbaka till Abbekås och sov. 

Söndag:
Vi åkte hem från Abbekås och jag hade nu fått i mig typ två (2) Actimel á 100 ml och några klunkar nyponsoppa samt  en melonklyfta. Detta gjorde mig illamående så jag slutade med att äta min så kallade frukost. Jag har inte kräkts någon mer gång, men smärtan i magen fanns fortfarande kvar. Vi kom hem och jag lade mig och sov, efter att jag hade fått i mig en liten tallrik risgrynsgröt. Innan mamma och pappa lade sig för att sova väckte de mig och jag fick äta lite yoghurt. 

Måndag:
Ingen skola idag. Vi (jag och mamma) gick till vårdcentralen på en "akuttid" och fick träffa en läkare där. Han kom fram till att jag skulle äta en tablett (Nexium) i 1 månad och sedan vänta ytterligare en månad för att sedan göra ett utandningstest på mig där man kan se om jag har magsårs-bakterier i magen Vi tog även en del olika prover. Jag började bli av med illamåendet och magsmärtorna lev mildare men de finns fortfarande kvar.

Converse



Mina älskade Converse / Chuck Taylor's. Jag kommer aldrig lämna Er, oavsett vad min mamma säger. Ni är för alltid mina!

St. Patricks Day

Jag har absolut ingen aning om vad St. Patricks Day innebär, mer än att man klär sig i grönt. Så med all min kunskap om denna dag (som för övrigt även är Italiens 150-års dag - GRATTIS till Italien) tog jag en bild i äkta St. Patricks-anda. 



REbound!

Grymt fet låt. Det är bara att njuta ett tag framöver, tills den blir uttjatat antar jag. 


pladask


vårpromenad

Hejhej "alla" mina läsare!

Jag längtar till värmen. Det skulle kunna räcka där, med den enkla meningen. Med den enkla önskan om värme. Men nu vill jag gärna utveckla mina tankar. Idag ser jag att gräsplanen utanför mitt fönster är upplyst av solen. Den är lite olivgrön med tomma jordytor lite här och var. En ganska romantisk bild som lätt skulle kunna passa in i en Filippa K reklam. Aja, nu orkar jag inte sitta här och försöka komma på mer saker att skriva, utan jag ta ren promenad ("för att få lite luft", som vuxna brukar säga) till Coop Extra i detta vårväder. För tydligen uppfattas 1 grade Celsius och sol som vår. Gud, vad jag längtar till sommaren, dvs. minst 25 grader Celsius och MYCKET sol. 



Med Vänliga Hälsningar
Madelene Bojestig

LOREEN & MOH - "My Heart Is Refusing Me"


Shit vad bra detta är! Jag fattar inte varför hon inte ens kom till final. Hon är sjukt mycket bäst.


Mello: Final [Globen] & Stockholm

Då var jag hemma från Stockholm och skolan. Finalen var nära till magisk, eller med närmare eftertanke så var den just det, magisk. Magiskt på alla sätt och vis var det. VERKLIGEN. Filmer kommer senare under dagen, tänkte försöka få ihop ALLA till en enda, typ som en VLOGG. Eller något. Men bilder kommer nu från helgen i Stockholm och från Melodifestivalfinalen (!). 


Frestande att gå in?


Jag hittade den "finaste" platsen på hotellet. 





Mello:


Notera sportkommentatorns skor. Typiskt. 


Självklar var det jag, bror och en massa barn (!) där. Som vanligt. 


Scenen


Green Room


Leaving home med Nicke Borg. 




Glee - Do You Wanna Touch Me

Det här är typ det enda som kan få mig att le idag. Jag blir så himla glad av allt som Glee gör. Glee är helt enkelt fantastiska! 


avslutningen på dagen




Nödrop

Jag vill bara meddela (som ett nödutrop) att jag inte alls har det det mista kul här. Inte alls. Jag våndas och det finns typ No Way Out of this dark place. No hope, no future. Jag spenderar min tid med att smöra för Sara Montazami för att ha en chans att vinna hennes "March contest". Och då menar jag smörar.


Detta var vad jag skrev:





Hej hej Sara!


När jag såg dig i ”Svenska Hollywoodfruar” föll jag totally in love with hela din familj. När jag upptäckte att Du hade en blogg blev ja helt lyrisk och följer dig dagligen. (Det kan vara så att jag går inte på din blogg typ varannan timme, hehe…) Du blandar med korta texter bilder (och ibland videos) på ett underbart och lättsamt sätt.

Du är en stor förebild både stilmässigt och rent allmänt för mig. Du ska vara stolt för den du är och du ska veta att du verkligen är en perfekt person på alla sätt och vis.

Tack för en fantastisk blogg! <3



Fulaste hotellet EVER!


NI kanske tror att vi befinner oss i ett sjukhusrum? Nejdå, det är vårt hotellrum. 


Dörren (ja, den med två HÅL (!) på) på bilden är till toaletten. Den är den absolut mista jag någonsin sett och det är no chance  I'l take a shower in there. 



Den enda "bra" sak i detta rum (och troligtvis i hela hotellet) är denna stol/fåtöjl. Den trivs jag i. Man får väl se situationen från den positiva sidan. Även om det enbart finns EN enda. 


FYI, pricken över i:et är att det är sviiiinkallt här inne och jag kmr troligtvis inte ta av mig ett enda ytterplagg för ens temperaturen har överstigit 25 grader Celsius. Jag HATAR detta ställe. Kom inte till Hotell Västberga i Stockholm. Välj för guds skull någonting annat. Vad som helst.

vill inte






Jag vill inte ta dessa tabletter. Syftet med de är att de ska förebygga så att jag inte ska få/ha migrän. Det NEGATIVA är att jag ska knapra de varje dag. Jag vill inte.

Selena Gomez & The Scene - Who Says



Jag trodde verkligen inte att jag skulle tycka om denna låten men det gör jag faktiskt. Mycket.

ojojoj

Resultat av att jobba fööööör länge med PA.




lunchen


Tomatsoppa, ägg, "mitt val"-brustablett och kaffe.

mitt liv i nuläget

Innan jag gick ner och skulle äta sk. mat (det serverades köttbullar) fotade jag ut genom fönstret. Jag tänkte snabbt att jag kan se vilken skillnad det blir på en kort tid. Jag trodde inte att det skulle bli så mycket mörkare, men jovisst hade det blivit det. Tyvärr så blir den mörka himlen blå av någon anledning på kortet och bilderna är lite (mycket) grumliga dels för jag fotade med iPod:en och jag zoomade. 




Imorgon fyller pappa år. Jag har köpt en present tillsammans med mamma och Alexander. Jag är mycket nöjd med den, men självklart är ovissheten om pappa kommer tycka om den lite småjobbig, men det blir som det blir kan vi ju dra till med. Kanske också att jag köper något mer imorgon, men jag vet inte vad det skulle vara för något.

möglig

När jag åt mitt godis blev jag typ befarad över att den svarta delen av godiset ser typ möglig ut i ljuset Eller, gör det inte det??


Vanligt.


I ljuset.


lista med inbrott

  • Jag har precis brutit mig in i min egna postlåda. Vi hittade inte nyckeln, så jag fick lirka upp tidningarna genom där man stoppar in dem.
  • Jag har sett på dagens avsnitt av Stylisterna på Kanal5 Play.
  • Jag har ätit frukost.
  • Jag har sett Vakna! Med the Voice (med Calle Schulman som vikarie för Jakob.)

gäster med hund

Idag hade vi gäster på middag. Det var personer jag inte kände = panik innan. Kommer de vara konstiga, vilda, normala, superglada, utvecklingsstörda, sportfreaks, sjungande idioter, you name it... Men de var helt vanliga, trevliga och lagom glada människor. De hade även med sig en hund, sa min kära mor till mig typ 10 minuter innan de skulle komma. You said WHAT!?! Jag vet inte om ni är medvetna om det, men jag är inte direkt någon djurvän. Alla djur som inte har ett kort, stramt koppel på sig är jag RÄDD för. Alltså R-Ä-D-D! Det spelar ingen roll om det är en "fri" svan eller en söt liten kattunge. Jag är alltid lika ängslig och rädd. Men denna gång gick det bra. Hunden (som hette Tilda, tror jag. Urgulligt!) var en snäll hund. Typ den andra jag någonsin träffat. Okej, tredje. Eller kanske fjärde. Bara för skoj skull kan vi lista alla de snälla hundar jag träffat i mitt liv. (Eh, vaddå inte hålla sig till ämnet??)

1. Hobbe. Han var min pappas kusins hund, som hade ett grönt och ett brunt öga. Den var superlugn och gjorde typ aldrig något väsen av sig. Han är tyvärr död nu. Nackdel - han luktade sviiinilla i munnen. 

2. Tilda. Ja, det var den hunden jag träffade idag. Den var lugn, tyst och sansad. Som en normal hund borde vara. 

3. Rippe. Även denna hund är död nu och "ersatt" med en annan hund - Salle (Inte en snäll hund. Alldeles för galen.). Den var snäll, oftast. Ibland kunde den få typ hysteriska utbrott, dvs. sprang runt en massa okontrollerat UTAN KOPPEL (!!!). Men den var aldrig farlig, upptäckte jag efter typ hela mittt liv. Den var nämligen lika gammal som jag, till den dog och "ersattes" av en galen valp. Den var liksom Rippe. Standard (i min värld) för en bra hund. Pålitlig, vis och visste-vad-som-var-rätt-och-fel

4. Pollux. Min mammas halv-brors hund. Den är även den död och har varit det ganska många år. Jag vet faktiskt inte om den var snäll eller dum (det finns bara två lägen) men jag har inte alls några minnen där den har varit dum. Det kan bero på att jag var ganska ung/liten när den dog. 

Jag orkar inte ta mig tillbaka till "den röda tråden"/det riktiga ämnet, eller whatever it's called. Men middagen var trevlig och hunden skötte sig fint.


Kalas

Idag har vi, = jag, mamma och pappa, varit på kalas för mammas bror med familj. Typ. Alla förutom det mellersta barnet firades. Han fyller i höst, typ sista augusti, tror jag. I alla fall var det folk hos dem. Vi åt mat (supergod mat), pratade, gick promenad, öppnade presenter, spelade spel, pratade, åt tårta & drack kaffe/te, åt mat, såg på Mello och åkte hem. Dock inte i den ordningen. 


Jag såg ett shot-glas med texten "Galliano HotShot" på. Jag kände direkt att det här var coolt. Jag menar, Galliano!


Vi spelade Kludd. Ett (faktiskt) kul spel som det äldsta barnet fått i present. 


Exempel på hur korten kunde se ut. 


Det yngsta barnet (6 år idag, den 6 mars - GRATTIS!) fick spela Unblock Me på min iPod. Han var duktig och satt helt inne i det ett bra tag. 


På kvällen fick vi popcorn, tillverkade i deras popcorn-maskin, till Mello. Efter det åkte vi hem. 




Mello: Andra Chansen [Sundsvall]

Intro:t är bra som vanligt.

Älskar att Marie inte har på sig klänning eller urringat linne. Skitbra och skitsnyggt.

Första omgången;

Jenny Silver vs. Love Generation - Jenny bra som vanligt och LG var sjukt bra på scenen.

Loreen vs. Sara Varga - Loreen är helt fenomenal som hon var i delfinalen. Dock var hon bättre då, men det var fortfarande fantastiskt. Sara sjunger med en inlevelse som gör att man sitter stilla och bara lyssnar/njuter. Båda är sjukt bra men min favorit är helt klart Loreen.

The Moniker vs. Linda Pritchard - Jag har kommit fram till att The Monikers låt är bättre om man lyssnar på CDn. Det är allt jag vill säga om den. Linda ja, Linda. Strålande! Vad mer kan sägas?

Shirleys Angels vs. Pernilla Andersson - Shirleys Angels gör ett klockrent nummer. Allt sitter. Sång, dans, blick, synkroniseringen. Fab! Pernilla gör hennnes grej rakt igenom. Stör mig lite på det orange:a plektrumet till den röda gitarren. Annars är båda låtarna superbra, men jag hoppas på Shirleys Angels.

Innan varje framträdande är ju en liten låt med en specialskriven text och en melodi från en gammal/känd låt. Det var nog ett av de mera genialiska drag som produktionen gjort. Bra!

Andra omgången;

Love Generation vs. Sara Varga

The Moniker vs. Pernilla Andersson


Till final: Sara Varga & The Moniker. Precis tvärtom än vad jag trodde/ville.

övermycket hud



Igår livebloggade Cimon. Han fyllde år igår och det firades med liveblogg mitt på ljusa dagen. Under några sekunder visade han helt spontant att han kunde se ut som den där äckliga djuret i Jurassic Park. Är det inte slående likt?



staden

Idag var jag på stan. Jag skulle bland annat klippa mig klockan 12, men det jag var först på stan mellan typ 8.30-9.30. Det på grund av att våran svenska inte existerade (det gjorde den tydligen senare) så då gick jag till stan. Big mistake. Inget var öppet. Allt öppnade klockan 10. Stor besvikelse. Det betydde ju även att jag var relativt ensam ute. 



Det var en och annan som hade tagit sig ut denna morgon men det var ganska dött. En sak som jag lade märke till var att det har börjat byggas om en del i innerstan. Som vanligt kanske ni tänker då, det börjar ju dra sig till sommar. Jo, helt rätt, men det stör mig något enormt. 


En typisk sommar i Linköping stad.



Fjärrvärme?




Det finns även en nyhet bland affärer-utbudet till våren. (Förutom lokalerna bredvid KappAhl, dvs.) Det är att Johnells ska bytas ut till Filippa K. Wuhuu! Det tycker vi om.


Öppnar alltså 24 mars. Kan vi förvänta oss något kul, tro?


Johnells - snart Filippa K.

Klicka -> hjälpa

Nu är det så att alla vill ju hjälpa andra på något sätt här i livet, det är ju ingen nyhet. Det är inte heller någon nyhet att vi alla lite då och då är lata (ex, mamma frågade mig nyss om jag kunde torka en form varpå jag frågar "Måste jag röra mig?"). Då har jag en superbra idé till er. Gå in här en gång dagligen, eller varför inte flera gånger per dag så blir alla glada. Det är nämligen så att Cale Schulman har börjat blogga hos Paf och han får en lön varje månad baserad på antalet besökare MEN lönen måste gå till välgörenhet.

Låter det too good to be true? Vill ni ha lite bakgrundsfakta? Då kan jag meddela att när Calle skrev på hans förra blogg att han ville ha en "kick" av bloggandet igen och då hörde Paf av sig till honom direkt. De sa såhär till honom: ”Ok, Calle. Gör så här. Blogga på paf.com så får du betalt för varje unik besökare du har. Men! Din lön skänker vi bort till välgörande ändamål.”

För att sammanfatta hela skiten, gå in på Calles nya blogg HÄR och hjälp någon/något, vare sig ni hatar, älskar eler inte ens vet vem denna Calle Schulman är. DO IT NOW - and forever!

min hobby

När jag för några dagar sedan såg på ett avsnitt av Parenthood så kände jag direkt igen mig med Joel. Han (Joel) skulle berätta om hans hobby på hans dotters skola och han hade typ panik - han hade ingen hobby. Jag har inte heller direkt någon hobby. Jag har ingen freaking hobby tänkte jag. Men nu när jag satt och lyssnade på låtar från Melodifestivalen (2005-2010 denna gång) så insåg jag att jag kunde varande ord på varje freaking låt. Så min slutsats är den att MELODIFESTIVALEN ÄR MIN HOBBY OCH JAG ÄLSKAR DET! Bara så ni vet,

BTW, jag ser på American Idol på TV11 och det slår mig. Bara i USA hittar man mammor som säger om sina söner "He loves his mother" ("Han älskar sin mamma"). D-I-S-T-U-R-B-I-N-G (disturbing).

vår

Jag läser överallt i princip att våren är här!! Wohhoo!! Men vad sjutton?, Naee. Våren är inte här. Tro nu inte att jag inte vill ha hit våren, för det vill jag, men det är inte vår så länge det är det minsta snö på marken och under 10 grader. Nej, nu har faktiskt alla andra fel och jag rätt. Jag tippar på att våren kommer komma typ i juli och sen kommer vintern igen i september. Vi bor ju trots allt i freaking Sverige. Jag hatar Sverige.

Brian's novel

Jag tror jag dör. Så himla roligt. Älskar Stewie och Family Guy!


FYI

Dagen till ära tänkte jag färga håret. Det är ju trots allt Justin Biebers födelsedag. Jajjamen allesammans, Bieber fyller 17 år idag, den 1 mars. Och självklart vet jag om det. Det står dock inte i kalendern min, tack o lov. (It's all in my mind.) Jag vill dock förtydliga att jag inte har bakan någon tårta. Det känns inte riktigt som ett friskt beteende. Inte för att jag kan stämplas so en frisk person av samhället (jag menar tusen tvångsbeteenden, totally is in löv med Mello, lever 50 % av mitt liv på da' internet och kan inte gå igenom en dag utan att tungan är utanför munnen minst 20 ggr osv.) men jag kan ju försöka att inte flippa ur helt och hållet. 














LÖÖV

I'm in lööv, Baby, I'm i lööv!

Jag har märk (tack vare mitt obsession av I'm In Love - Sanna Nielsen) att hon inte uttalar "love" helt normalt. Det gör i och för sig inte jag heller, men det stör mig lite att hela tiden höra det. Och nej, det är inget alternativ att sluta lyssna på den, snarare att hon sjunger om låten i studio. Sanna uttalat "love" som "löv". Det är sant. Ville bara göra alla medvetna om det. Det är liksom viktigt för mig. Sådana små detaljer.

"Detta fält måste fyllas i"


Jag köpte hårfärg. Jag borde gå till frisör och klippa mig (ett tag sen egentligen) men jag vill inte gå dit med min utväxt. Komplex. Håfärgen innehåller vindruvskärneolja. I'm sure that'll help.


Jag var även inne på Bokia (där jag har 10 % på allt med CSN-kortet) och köpte en röd bläckpenna (min andra har gett upp) och en 5-års kalender. Jag såg en sådan ett tag sen och har blivit mer och mer sugen på att införskaffa en. Det fick bli en brun. Jag gillade saken i hörnet. Men jag blev sur och besviken när det var konstskinn. Usch och fy för konstskinn. 

Jag såg två böcker (eller block) som jag blev mycket förtjust i. De kostade dock pengar, någon som jag inte har så speciellt mycket av. 


I think the world really boils down to two types of poele those who see shapes in cloud formation and those who just see clouds.


To fear love is to fear life and those who fear life are already three part dead.

Jag skulle gärna komma på något vist uttryck som om några år skulle befattas som en klyscha. Det skulle definitivt vara en dröm. 




memories

Jag öppnade min nattduksbordslåda idag och tittade lite vad som fanns där. Nej, jag brukar inte göra det så ofta, men idag gjorde jag det. Där hittade jag två teckningar jag ritade 2008 respektive 2009.


©Madelene Bojestig, 2008.

Det står en dikt av E. E. Cummings på den. 

e.e. cummings - i carry your heart with me

i carry your heart with me(i carry it in
my heart)i am never without it(anywhere
i go you go,my dear; and whatever is done
by only me is your doing,my darling)
i fear
no fate(for you are my fate,my sweet)i want
no world(for beautiful you are my world,my true)
and it's you are whatever a moon has always meant
and whatever a sun will always sing is you

here is the deepest secret nobody knows
(here is the root of the root and the bud of the bud
and the sky of the sky of a tree called life;which grows
higher than the soul can hope or mind can hide)
and this is the wonder that's keeping the stars apart

i carry your heart(i carry it in my heart)




©Madelene Bojestig, 2009.




RSS 2.0