Lady Gaga - Born This Way Video



Detta kan vara det absolut bästa jag sett. Lugnt 5 av 5. Jag satt helt fascinerad när jag tittade på den första gången. Lady Gaga är fenomenal på alla sätt och vis. Vissa tycker att hon är over-the-top eller bara "konstig", men jag ser henne som en vind av kreativitet och självsäkerhet. Jag älskar henne!

83 Academy Award

Igår (eller snarare i natt) gick Oscars-galan av stapeln, eller som den mer formellt heter Academy Award. Galan bärjade 02.30 och Röda Mattan (som var lite lätt rosa) började 00.00, allt i svensk tid. Jag satt och kollade på Filip & Fredriks Oscar-grej på kanal 9 som började klockan 23.00 sen slutade jag titta typ 05.40 när det sista priset hade delats ut. Jag tänkte sammanfatta allt nu.

Best Picture: The King's Speech. Jag skulle önskat att The Social Network skulle vunnit för att motbevisa att det bara sitter [snart] utrotade gamla gubbar och bestämmer, men tyvärr så blev det inte så. 

Actor in a leading role: Colin Firth, The King's Speech. Jag tycker, av det jag sett ur The King's Speech, att Jessie Eisenberg gör en bättre insats än Colin Firth gör, men jag bestämmer ju inte vinnarna. Inte än i alla fall. 

Actor in a supporting role: Christian Bale, The Fighter. Det var rätt som vann, men jag skulle inte ha något emot om Jeremy Renner (The Town) hade vunnit heller.

Actress in a leading role: Nathalie Portman (Black Swan). Väntat och helt rätt. Hon är helt fantastisk i den filmen. 

Actress in a supporting role: Melissa Leo, The Fighter. 

Directing: Tom Hooper, The King's Speech. Jag skulle helst sett att David Fincher vunnit, men detta duger. 

Animated Feature Film: Toy Story 3. Det var helt självklart att den skulle vinna, med rätta. 

Writing (Adapted Screenplay): The Social Network. Mycket bra. 

Writing (Original Screenplay): The King's Speech. Jag skulle hellre sett Inception vinna. 

Art Direction: Alice in Wonderland. Det var ju nästan ett självklart val. Den är ju som gjort för att vinna detta priset.

Cinematography: Wally Pfister, Inception. Bra val.

Costume Design: Colleen Atwood, Alice in Wonderland. Ja, det finns väl inte mycket att säga om det. Bra. 

Documentary (Feature): Charles Ferguson & Audrey Marrs, Inside Job. Var ganksa väntat, men jag skulle vilja se hur det skulle bli om Exit through the Gift Shop skulle vunnit. Skulle man för första gången få se Banksy? Nu får vi aldrig veta.

Documentary (Short subject): Stranger No More.
Film Editing: The Social Network. Samma sak här, det finns inte mycket mer att tillägga. Jag är nöjd med det valet.

Foreign Language Film: In a Better World (Hämden), Denmark. Persbrants film fick en Oscar. Kul!

Makeup: Rick Baker & Dave Elsey, The Wolfman.

Music (Original Score): Trent Reznor & Atticus Ross, The Social Network. Bra, jag tyckte att musiken i filmen verkligen höjde nivån på allt. 

Music (Original Song): "We Belong Together" (T & M: Randy Newman) från Toy Story 3. Äntligen får Toy Story en Oscar för deras musik.

Short Film (Animated): Shaun Tan & Andrew Ruhemann, The Lost Film. Jag hade bara sett "Day & Night" från denna kategori och den var ju inte superbra direkt. 

Short Film (Live Action): Luke Matheny, God of Love. Ganska typiskt egentligen. Annars vet jag inte mycket mer om den.

Sound Editing: Richard King, Inception. 

Sound Mixing: Lora Hirschberg, Gary A. Rizzo & Ed Novick, Inception.

Visual Effects: Paul Franklin, Chris Corbould, Andrew Lockley & Peter Bebb, Inception. 

Inception fick fyra (4), The King's Speech fick fyra (4) och The Social Network fick tre (3) stycken statyetter.

Nathalie Tran


overboard

Nu har jag haft ont i huvudet i snart 1,5 dygn. Det är inte kul länge!! Kissa måste jag också göra, men så fort jag rör på mig vill jag spy. SPY! Hörde ni det? Och det faktum att bror fullständigt sket i hela Melodifestivalen igår gör inte saken bättre. Nu vill jag mest un-family:a honom. Det bevisade ju bara att allt han sagt om att han fullkomligt älskar Melodifestivalen och allt annat sådant skit är ren BULLSHIT. Om han missar Andra Chansen kommer jag inte ge honom tillgång till skivan jag köpt för mina pengar och som numera är min egendom.

Pappa kom ner (sjuk som han är) och skulle se på skit-VM, å förlåt. Skid-VM ska det vara, rent formellt, men alla vet ju att min variant stämmer (alla utan Tamina förstås). Det betyder att jag måste gå upp till mitt rum igen (som känns ungefär som en fängelsecell för tillfället). Nej på det. Inte kul. 

Men livet är inte bara skit idag. Cimon Lundberg (aka Paradise Hotel-Cimon eller Farbror-Cimon) är vän med mig på facebook. Det gäller ju att se livet/dagen från den ljusa sidan lyder ju uttrycket. Men idag håller det inte. Inte i alla fall innan bror min ber om ursäkt offentligt för det han gjorde igår.

Overboard - Justin Bieber ft Jessica Jarell

HYSTERI!!

Innan jag berättar årets största och bästa nyhet för er vill jag meddela att jag typ skrek "yes" när Bengtzing tog första (och den bästa) finalplatsen. Shit vad glad jag blev. Sen gick jag (okej, cyklade) till Statiol och skulle köpa skivan (Ja, jag vet!) och kvinnan i kassan säger "Åh, först ut." Varpå jag delvis blir stolt, men främst bara ler/skrattar lite halvstelt och betalar och går ut. Jag tackade förstås för växel och kvitto. 



Mello: Deltävling 4 [Malmö]

Intro: 3
Tråkigt och mycket tråkigt med "kareoke-saken". Marie sjöng väl bra, men det var inte speciellt underhållande. 

Melody Club: 3
Jag tycker om schack-temat och de blinkande lamporna i början. Sen började han sjunga och jag ville inte höra mer. Jag tycker låten påminde lite i refrängen om Bubbles - Somewhere = bra. Refrängen sätter sig på hjärnan väldigt lätt. Annars var jag inte alls imponerad. Men jag lär nynna på den ett tag framöver. 

Julia Alvgard: 2
Allt med låten, scenen, kläderna och hennes ögon passar in i en mycket dålig prom-scen ur en amerikansk tonårsfilm. Däremot gillar jag beatet. Det var ointressant, tråkigt och stelt. 

Lasse Stefans: 0
Vad kan man säga. Det är på grund av sådana som DE som vi betalar en massa skatt för att de ska få bra pension. (Inte för att jag betalar skatt...) Jag vill inte att han/de ska komma ihåg mig. SÄMST!

Linda Pritchard: 5
Spännande låt. Jag kan inte riktigt bestämma vad för slags ballad det är. Detta var fantastiskt och jag älskar det! Jag älskar Linda, speciellt när hon gick ner på knä i sticket. 

Anders Fernette: 3
Så Fame Factory-killer har allstå växt upp. Trodde du! Jag kan vara tänka på Born To Run, mne jag gissar att det bara är jag. Låten var sådär, allmänt medelmåtta. Scenshowen var mycket bra, men låten var fortfarande inte så värst speciell. 

Linda Bengtzing: 5
Jag älskar den kvinnan i allmänhet. Intro:t, leendet och klänningen. Bra. Fart, röj och UNDERHÅLLNING! Andra gången idag. Mer av det, tack.

Nicke Borg: 1
Har han mjukisbyxor på sig? Och typ, väst och slips? Kan han inte bestämma sig. Detta håller inte. Precis om låten. OCH han. Han håller inte. Men det var i alla fall bättre än Lasse Stefans. 

Love Generation: 4
What's up med svart-vit latex? Dansen har för övrigt samma nivå, som när vi hade melodifestivalen på mellanstadiet. Annars är låten bra i sin helhet. Den är bra (oj, vad många som kmr hata mig nu). Det är ju trotts allt RedOne som har gjort den. That says a lot.  

The Ark:
Tråkigt att det var en av deras egna låtar. Annars var det nog en bra satsning, men inte så mycket mer än det. 

Programledarna: 
De sköter sig bra som vanligt, men det känns lite som om Rikard försökte säga typ "moving on" till alla medier och personer som HATAR honokm nu, ,men jag kan säga såhär: "Inte bra nog. Du menar det ju inte!" Annars var de bra. 

Mina val:

Andra Chansen: Melody Club & Love Generation

Final: Linda Bengtzing & Linda Pritchard






drömliv

Det ni kommer se på klippet (för ni kommer kolla) är mitt drömliv för tillfället. Drömliv.



tagit över

Jag har officiellt tagit över delar av Alexanders sysslor. Jag tvättar. Nu. Imorse. Jag har i de sista sakerna på torking nu så det är väl klart om ett tag. 

Jag har fördrivit morgonen mellan tagningarna med att titta på Parenthood. Om ni inte har sett det ännu, så gör det. DO IT DO IT DO IT. Det är så himla bra.

förtydliganden

Bara för att förtydliga att jag faktiskt har köpt och äger ett alldeles riktig designer-plagg tänkte jag visa lite bilder jag tog nyss med hjälp av PhotoBoth. Men fört vill jag berätta att jag var ute ett bra tag efter att ha sett I Rymden Finns Inga Känslor.

Jag var ute och gick en promenad med min iPod som sällskap. Det är en fin kombination, vi två. Jag gick en bit, sen vände jag hemåt igen. Jag kom nästan hem men gick igen. Jag gick till en bänk som jag har hittat kärlek i ett tag sen. På den bänken satt jag och läste Alex Schulmans bok Skynda att älska. Jag satt där och läste. OCh grät. Det var så vackert och sorgligt. Men denna gång läste jag inte. Jag lyssnade. Och grät. Jag grät inte för att jag var ledsen eller på grund av andra personliga känslor. Jag grät för att jag fick tillbaka den där känslan när jag så det där speciella avsnittet av Glee. Det var så fint, sorgligt och kärleksfullt på samma gång. Jag fick tillbaka den samma känslan. Det var fint. 

I Wanna Hold Your Hand - Glee (Chris Colfer)


Svart, stor fleece och "vanliga" muddar. Och en såndär ficka på magen. 


Den har en liten krage (superskönt) och en liten "detalj" på högra axeln/nyckelbenet. 


Bak-o-fram, men Filippa K.

Filippa K

Jag vill härmed meddela min värld att jag har köpt min allra första tröja från Filippa K. Jag är otroligt nöjd. Jag såg den när vi var Hjärta till Hjärta och mitt hjärta smälte. Det stod "ny" på en lapp som var på tröjan och prislapp mm från orginalaffären (Filippa K) var kvar. På den prislappen stod det 1200 kr. På min stod det 200 kr. 

Ikväll blir det film med mina föräldrar. Vi ska se I Rymden Finns Inga Känslor. Jag har alltid problem att säga det, eftersom det kräver att man artikulerar mycket och det kan inte jag. Eller jag kan väl, men jag gör inte det. När jag såg den med vänner så kom jag ut ur bion och kunde konstatera att det nog var en av de topp fem-filmer som någonsin gjorts i landet Sverige - vårt fosterland (that was all for you, Alexander).

Nu ska jag äta.

organiser

Jag har precis organiserat familjens skor i skåpet i hallen. Nu ska jag ta mig an alla dessa saltrester på skohyllan. Lycka till till mig! Senare idag ska jag och mamma inhandla present till kusin Rebecca som fyller år i dagarna. Kommer inte ihåg om det var någon mer present vi skulle köpa... I alla fall så väntar skohyllan. BTW, har jag lagt vantarna på Alexanders plats där. It's mine now! mohahaha


*Nöjd*

Ett tips om man har samma problem/situation (många sor på mindre yta, typ ett skåp) är att ta bort ena kortsidan på skokartongen som skon kom i så tillverkar man småfack så mosas inga skor, vilket jag hatar. Sen får man förstås inte ställa blöta skor ovanpå en skokartong för då kommer ju pappret ändra form. (Som ena kartongen på den översta raden.) Även kartongerna man får/kan ta  på IKEA om man köper tallrikar eller glas kan användas som skokartonger. Just saying.

vardag - igen



Idag när jag vaknade och skulle öppna kylskåpet och ta något att äta så såg jag en (eller typ tre) paket av färgen svart. Jag ba *what is this*? Men seriöst så var det yoghurt. Svart yoghurt. Alltså inte som i rasistiskt uttalande, men paketet var tryckt i färgen svart. That's nothing I, or you, can do about it! Poängen var att jag aldrig har sett svarta yoghurtpaket. Juicer som har svarta paket finns ju över allt, men inte yoghurt. Vad jag vet.

Jag är sjukt mycket uttråkad. Jag har som vanligt inte gjort ett skit "nyttigt" idag. För att rada upp mina aktiviteter:
  • Pratat med bror som befann sig på Arlanda. (Tog inte så lång tid)

  • Lagat och ätit brunch.

  • Sett på Kourtney And Kim Take NYC, Glee samt How I Met Your Mother.

  • Gjort mig te.

  • Duschat och gjort mig i ordning.

  • Bäddat sängen. (Belive me, stor bedrift.)

  • Pluggat fysik. (Eftersom jag har slutprov på tisdag.)

  • SMS:at med Jenny, samt inte svarat på hennes senaste SMS. 

  • Tvättat min Mac med ansiktsvatten. 


Så nu sitter jag i min soffa med datorn i mitt knä. Jag är så uttråkad. Jag skulle hellre vilja vara i New Zealand eller i Libyen nu än att sitta i min soffa, hemma i mitt rum. That's how uttråkad jag är.

lunch



Igår hade vi en supermysig och trevlig middag (typ hejdå-middag för bror). Strax efter tolv gick Ida och Cecilia hem (de sista gästerna). Vi (som i jag och bror) bjöd på pizza och det blev över en del deg, som jag förvaltade till min lunch. Det finns nog ingen bättre pizza än mozarella-pizzor. Självklart tog jag en avokado till. Det kan inte bli bättre.

Apoteket Kronan, Linköping



Det är alltså apoteket bredvid Systembolaget i Linköping som har tilldelats priset "Årets Apotek 2010". Där jobbar min mamma. Hon har tydligen ett flexibel arbetssätt och dömer ingen. Bra jobbat!


dagens



Kände i morse för att ha på mig min "fluga". Den åkte av lite senare.

Mello: Deltävling 3 [Linköping]

Lenas intro: Det var ingen superbra låt. Den funkar i sin helhet, synd bara att hon inte tog alla tonerna. MenLena är ju helt fenomenal som artist.

 

Intro: Jag säger bara Hannah Montana. De hade tagit scenen rakt av (utom slutet), men vaddå? Det var ju kul! Bra SVT. Ni tänker att ni ska ha ett nytt intro varje deltävling. Det är bra.

 

Linda Sundblad: 3
Låten går jag igång på, men dansen är kanske inte världsbäst. Och blicken är lite tom samt att jag stör mig på alla hjärtan (inklusive den i handflatan). Låten var bra.

 

Simon Forsberg: 2
Mr Gay Sweden 2010. Det tycker är viktigt att veta - lite allmänbildning. Jag gillar hans kostymjacka och det faktum att låten växer ju mer låten går. Låten var annars värdelös. Moving on.

 

Sara Lumholdt: 5
Älskar beatet, men det påminner om någon annan låt i versen. I like it! Jag gillar det mesta av hela numret. Vet inte vad ja ska säga mer. Svinbra!

 

The Playtones: 1
Neeeej!!! För att citera Frans ‘Transfrans’ Strandberg; ” ‘Musikalisk innovation ’ jag ba går *like suicide* istället”. Det här var bara hemskt och oförståeligt.

 

Shirley’s Angels: 4
Jag hatar, och då menar jag HATAR namnet. Men moving on. De är ändå bra syncade och låten i sig tycker jag är bra. Bra, yes you heard me! BRA! Bra på scene och bra låt. Nej men jag tycker mycket om det - och deras kläder och smink.

 

Sebstian: 4
Jag gillar hans scenspråk. Bra vers och bra refräng. Jag tycker speciellt om dekoren. Låten har potential, har bra beat och han utstrålar självsäkerhet.

 

Sara Varga: 5
Hon är otroligt vacker! Lite oskuldsfull. Jag blir verkligen tagen av låten. Hon sjunger så himla vacker och fantastiskt. Mycket bra. Mycket, mycket bra. För övrigt skulle jag lätt kunna se henne i en Chanel-kampanj. F-A-B-U-L-O-U-S. 5

 

Eric Saade: 5
Jag gillar det. Jag gillar hans kläder. Glas-grejen var lite misslyckad, men jag älskar tanken och kreativiteten. Slutet var helt fab! Det var ju i och för sig klart innan att Saade är en riktig entertainer och jag gillar faktiskt Saade.

 

Lena Philipsson: Shit detta var bra. Lena PH är grym! GRYM! (Dock tycker jag inte Dead By April.) Detta var både underhållande och bra.

 

 

Mina val:

 

Andra Chansen: Sara Varga & Shirey’s Angels.

 

Final: Eric Saade & Sara Lumholdt.

 

 


förberedelser



Glögg & ananaspaj. Madelene älskar glögg. (Tips, 10 kr på Coop Extra.)

Mellokväll


Tamina är här och vi har precis käkat tacos - svenskar som vi är. Snart ska vi se på film (inte superpepp till det) och sen ikväll är det ju Mello deltävling tre i Linköping. DET är jag pepp på.
Vi var och handlade (jag, mor & far) på Coop Extra innan middagen. Jag handlade två (2) påsar chips och mamma & pappa handlade två (2) stycken med + andra saker. 


De kostar 10 kr denna vecka ut, så imorgon är sista dagen. 

Nu ska jag ner till bror och Tamina.

betyg

Nu har jag sett Britney Spears video till Hold It Against Me och den får 4.5 av 5. Det som göra att den får 0.5 avdrag är att det är en den väldigt tydliga reklaminslag i den. Annars är den helt fab!



reply

Fredrick Federly reply:ade mig på Twitter. OMG, vad coolt! Federly lixom. Jag känner mig otroligt hedrad. 



killer

Grammy's var ju förra helgen. En relativt stor föreställning kan man säga. Jag såg det inte (right) men detta performance är ett riktigt suveränt ett ska ni veta. Ett riktigt killer performance helt enkelt. 



probabbly

Det är probbably lite sen tför lunch, men what a heck vi kör på det ändå. 



Överkokta makaroner med tomatsås (under), gjord på:

1/2 paprika
1 burk krossade tomter
lite gurka
1 champinjon
1 klyfta vitlök
lite purjolök
salt & peppar

follow up: misär

Nu sitter jag i mitt rum igen. Har kommit hem från skolan efter att jag haft en (1) lektion. Jag höll på att dö på vägen hem när jag kämpade mig fram på cykeln i detta kalla, hala och ojämna pissväder. Jag fick en hostattack halvvägs hem och fick knappt luft. Som det är nu för tiden. 

På lektionen, som för övrigt var religion, skulle vi skriva ett arbete, som man gör... När man skulle spara så gick det inte. Man kunde inte spara!! WTF freaking nätverk! Men det gör inget, jag vet ändå ungefär vad jag skrev så det blir nog inte jättejobbigt att skriva det igen. 

När jag skulle till skolan tänkte jag att jag måste skydda min hals från den attackerande kylan. 


Ja, jag har imma på glasögonen. Och ja, jag ser ut som en uppstoppad smurf. 


Jag har en palestina-sjal och en halsduk. 

Alexander är sjuk. Har drabbats av magsjuka. Jag hoppas innerligt att jag inte drabbas, mne tanke på att de snart är lov (nästa vecka = sportlov) och så har jag inte lust att tillbringa större delan av dygnet i toaletten. Men han håller humöret uppe i alla fall. Delvis. Fräsch är han också.



Om ni vill njuta av en vacker blogg(vackra kostymer och andra kläder) så kika in här. Väldigt fint!

misär

Ja kanske borde få i mig lite frukost. Jag hoppas verkligen inte bror smittar mig med hans magsjuka (alternativt att det inte är magsjuka och bara något temporärt). Nu har jag ingen feber, men jag har fortfarande otroligt ont i halsen och hostar så att jag knappt får någon luft. Trött är jag också. (BTW, jag kommer typ kollapsa både på väg till skolan och på väg från skolan.)


*gäsp*

gått ner

Min feber har gått ner en aning, men halsen gör fortfarande mycket ont. Zyx hjälper in te riktigt heller, vilket är väldigt störande. 

Igår på svenska C lektionen skulle jag framföra ett patos-tal. Det var för en gång skull en uppgift jag gillade att göra - utom att framöra själva talet då. Jag kom på under helgen att det är nog bara Svenska C, Religion A och Filmkunskap som jag faktiskt tyker det minsta om i skolan. Resten görs ju bara för att jag måste. Kul. 



ont

Igår mådde jag inte superbra direkt. Jag var hängig, hade ont i halsen och frös en massa (typ mer än vanligt. Jag kollade om jag hade feber, men det hade jag inte. OK, tänkte jag. Det går väl över om jag sover. Så nu vaknar jag (eller inte nu med när jag vaknade) så hade jag dubbelt så ont i halsen är typ kallsvettig och har feber. Jag är hungrig, men vill inte äta eftersom jag vet att det kommer göra ont då. Nu ska jag tillbaka till Justin Bieber och snart (efter lite själv-övertalning) ska jag käka frukost. 



Alla hjärtans dag

Idag har jag inte gjort någonting speciellt, utom typ ett (1) sms. Men det tycker inte jag räknas riktigt. Aja, vad jag egentligen ville skriva var dagen bästa. Alltså Tamina kom över (när jag var i skolan) med lite gosaker och Nr 3 av ELLE kom till mig idag - med Trendbibeln. 

Tack alla vänner och familj jag har omkring mig. Ni är underbar och jag älskar er alla! <3



stolthet

Jag kan meddela att ett av mina käraste ägodelar är detta kort. Jag tittat på det varje morgon med stolthet i blicken. Du är min Maria Montazami. 



Mello: Deltävling 2 [Göteborg]

Intro: 5
Asbra! Finns inget mer att tillägga egentligen, mer än att det var ett riktigt håll-käfen-intro!

Christer Sjögren: 0
Hela han är alldeles för mycket passé. Det finns ingenting med honom som är värt att skriva om. 

Förhören: 4
Fortfarande faller jag för konceptet - och det håller än.

Brolle: 3
Nja, säger jag. Nja. Jag får ingen riktig känsla alls av det. Kul att han använde Perelli's svart-vitt-effekt i andra versen. När låten var slut drog jag en suck av lättnad. Äntligen slut. 

Loreen: 5
I can't help it, men jag är såld. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad men det är helt fantastiskt. Nytt, fräscht och coolt.

Babsan: 2
Bra scenshow, men det var nog allt. Jag stör mig något enormt på hans/hennes "ariiba". Jag satt helt tom. Det var Babsan. Inte mer än så. 

Elisabeth Andreassen: 3
Hon känns av någon oklar anledning som en typisk faster. Hon såg för opererad ut för att se ut som en farmor. Annars var låten ganska tråkig men fin. Hon sjunger helt fenomenalt. 

Sanna Nielsen: 5
Shit asså! Säkerheten själv. Hon utstrålar en underbar självsäkerhet och jag älskar hennes snurrplatta. Låten var lite seg i början men den tar sig. Minst sagt. Jag gillar det, eller I'm in love.

The Moniker: 3
Låten låter lite som en Rongedahl-låt. Usch, fy och blä! Dock så älskar jag scenshowen (inklusive bakgrundskärmarna). Det var okej, men jag gillar honom inte. Det har jag aldrig gjort.

Anniela: 4
På något sätt kopplar jag låten till Mikrofonkåt. Inte helt, men lite. jag tycker låten var bra och HON var bra!

Christian Walz: 5
Åh, hans kläder. Annars vill jag gärna raka bort allt hans skägg. Finaste, finaste stråkar var äntligen med i Mello. Nej, det här var helt och hållet underhållning på Walz villkor. Fantastiskt!

Programledarna: Marie överglänser Rikard. Jag tål in te Rikard, det är något med honom jag stör mig på. Marie visar självdistans = respekt. Jag tycker de är bra. 

Freaking born this way!

It doesn't matter if you love him,
Or capital H-I-M
Just put your paws up
'cause you were born this way, baby

My mama told me when I was young
We are all born superstars

She rolled my hair and put my lipstick on
In the glass of her boudoir

"there's nothin wrong with lovin who you are"
She said, "'cause he made you perfect, babe"

"so hold your head up girl and you'll go far,
Listen to me when I say"

I'm beautiful in my way
'cause god makes no mistakes
I'm on the right track baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret
Just love yourself and you're set
I'm on the right track baby
I was born this way

Ooo there ain't no other way
Baby I was born this way
Baby I was born this way
Ooo there ain't no other way
Baby I was born-
I'm on the right track baby
I was born this way

Don't be a drag - just be a queen
Don't be a drag - just be a queen
Don't be a drag - just be a queen
Don't be!

Give yourself prudence
And love your friends
Subway kid, rejoice your truth

In the religion of the insecure
I must be myself, respect my youth

A different lover is not a sin
Believe capital h-i-m (hey hey hey)
I love my life I love this record and
Mi amore vole fe yah (love needs faith)

I'm beautiful in my way
'cause god makes no mistakes
I'm on the right track baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret
Just love yourself and you're set
I'm on the right track baby
I was born this way

Ooo there ain't no other way
Baby I was born this way
Baby I was born this way
Ooo there ain't no other way
Baby I was born-
I'm on the right track baby
I was born this way

Don't be a drag, just be a queen
Whether you're broke or evergreen
You're black, white, beige, chola descent
You're lebanese, you're orient
Whether life's disabilities
Left you outcast, bullied, or teased
Rejoice and love yourself today
'cause baby you were born this way

No matter gay, straight, or bi,
Lesbian, transgendered life
I'm on the right track baby
I was born to survive
No matter black, white or beige
Chola or orient made
I'm on the right track baby
I was born to be brave

I'm beautiful in my way
'cause god makes no mistakes
I'm on the right track baby
I was born this way

Don't hide yourself in regret
Just love yourself and you're set
I'm on the right track baby
I was born this way

I was born this way hey!
I was born this way hey!
I'm on the right track baby
I was born this way hey!

I was born this way hey!
I was born this way hey!
I'm on the right track baby
I was born this way hey!

nytt

Jag handlade en tvättkorg/pall idag på Åhléns. Den kostade 399 kronor och jag är mycket nöjd punkt



Middag, mitt val

Hela denna vecka har jag vald mddag till familjen. Jag skrev en matlista (som mamma (främst) har bett mig göra ganska länge) och den har vi följt. Nästan i alla fall. Det blir lite missar ibland. Men dagens mat var;

Ugnstekt kycklingfilé med pommes och bea, sparris och haricots verts samt vitkålssallad.  



VLOGG [12-02-11]

Idag var Maria Montazami och hennes man, Kamran i Ikano-huset i Linköping. Jag åkte självklart dit och fick "idol-kort" med autograf och kort och allt. Efter det köpte jag en tvättkorg/pall till mig själv från Åhléns. 


Maria & Kamran Montazami


De pratade om allt möjligt, bla  handväskor. 



Kamran (hennes man) var med där. Jag gillar hans skor skarpt. 


Någonting var fel på hans hud. Bortsett från monster-bonnbrännan. 


Hennes hår, som hon var missnöjd med. 


Hon höll ett stadigt grepp om en godispåse. 


Kolla hennes vigselring. Det blev typ sämst ljus på ringen, men den är inte av plast. Det var gluld och någon diamant. Stor var den i alla fall.


Jag och Maria.

Jag och Kamran. (Jag vet inte varför jag tog bilden underifrån.) 


Marabou

Jag gillar att köpa de små Marabou-chokladerna, ni vet de där 24 grams. Det är inte för att det är små portioner så det inte blir superonyttigt, utan det är för att jag älskar att titta på bilden. 



Senare ska jag berätta allt om mitt "möte" med Mrs. Maria Montazami. Angenämt.

Ikano svarar

Jag blev nyligen "fan" eller vad man säger till Ikano-huset på Facebook, oklart varför. Men i alla fall hade de skrivit något och jag kommenterade med en fråga. Och de svarade. Wohoo! Kändes svincoolt då. Nu, inte så mycket. 



Alexander kommer in till mitt rum till och från: Han satte på Lady Gaga's nya låt Born this way i hans högtalare så det är klubb här inne nu and i am loving it! Den är insane bra. Typ det bästa hoj gjort ever och den kvinnan har gjort många bra saker i hennes karriär.

hjärtan i luften

Igår natt (i morse?) när jag cyklade hem från Häfvet så såg jag något liknande Vinterljus fast lagom till alla hjärtans dag. Det var små (eller de var faktiskt ganska stora) hjärtan som var fästa i gatu-lyktorn. 


Det var ju sött, tänkte jag och tog av mig vanten och tog ett kort med mobilen. Frös gjorde jag också.

Nej, men idag tror jag bestämt att vi ska till ikano och se/träffa (?) Maria Montazami som kommer vara där någon gång mellan 12-16. Jag älskar henne massor och ser faktiskt fram emot att se henne for the first time in my entire life. Nåja, jag sk försöka att inte agera fanatiskt fan. 


Maria med mannen Kamran och barnen; Emma, Hannah, Sara och Nico (Nicholas). Och även hunden Bella.

soffbord

Idag (typ eftermiddags-tid) åkte jag tillsammans med mamma och pappa till IKEA (efter ÖB) och handlade ett soffbord till mig. 199:- kostade det och jag är faktiskt mycket nöjd. Ja valde mellan två bord, ett som var mer kvadratiskt, men alldeles för bred, och den här som är mer rektangulär och lite "smalare". Båda var av samma färg - svartbrun.  





Jag ber om ursäkt för det dåliga ljuset i bilderna.

Lady Gaga - Born This Way

Då har den nya singeln äntligen kommit till iTunes, men om ni inte vill köpa den så kan ni lyssna på den på Perez Hilton's hemsida. Lyssna här. Epic! Legendary! Fett bra! Man kan beskriva det hur man vill, men jag älskar det. Det är pop i sin renaste och mest perfekta form mixat med det bästa ur Gaga. LYSSNA!

snö snö snö


Idag. I förrgår. 

Jag vet inte vart jag ska börja. Jag sitter vid mitt skrivbord i mitt rum och ser på det senaste avsnittet av Gossip Girl. Då och då tittar jag ut genom fönstret och möts av en bländande fotbollsplan täckt helt och hållet av vit nysnö. Även om det mesta man ser är vitt syns snöflingorna tydligt när de svävar i luften på väg mot marken och bli en del i det hela. Det gör att hela synen blir på något vis suddig. Oftast tycker jag att en syn som den här är enastående vacker. Att det är någonting så sällsynt att jag ibland tänker på den under resterande årstider, då regn och blåst blandas med sol och sommarvind. Nu är min åsikt annorlunda. Nu vill jag härifrån och har seriösa funderingar på att ta ett sista minuten-flyg till billigaste varma resmål. Men det kommer inte hända. Jag är fast här och bländas av utsikten så fort jag tittar ut och och vet att cykelturen till Ljunkan och IV:t kommer bli tung och ta minst dubbel så lång tid. Jag gillar inte någon form av vinter-väder längre. Jag gillar det inte alls längre.

voices

Oberoende om ni är ett JB-fan (JB = Justin Bieber) eller inte så måste ni se detta klippet. Killen bredvid är sjukt duktig (kanske till och med grym!) och det gör att ni MÅSTE se det. Ignorera Bieber om ni inte tål honom för detta är LEGENDARY!



konsumerat



Idag har jag konsumerat två saker. En sak var nödvändig för den andra. Jag köpte en tablettask (PimPim = den godaste) för att kunna ta ut pengar som jag sedan handlade en Häfvet-biljett för. Häfvet är imorgon och jag har aldrig varit på det innan (dålig Berzian) så jag tänkte att nu det sista året borde jag faktiskt gå. Det kostade bara 80 :- (vilket jag tycker var/är ett bra pris). 

Idag som middag serveras Alex Schulman's fiskröra (mitt val - wii) och vitkålssallad. Alla middagar denna vecka är det jag som har bestämt. Mamma bad och bad så jag sa äntligen (hennes perspektiv) ja. Ok, det kanske inte riktigt var så, men han frågade och jag sa  "OK", typ. Men igår gick det inte helt enligt planerna, men det fixade jag till i sista sekund.

PA hos Nadja

Idag har vi jobbat med PA (Projekt Arbete) hela dagen, med start klockan 11.30. Halva dagen är kanske mer korrekt. Vi fick faktiskt ganska mycket gjort. Och sagt. 

Dagens plus var nog när jag gick till Espresso House och upptäckte att jag hade 66 :- kvar på mitt Coffee Card och inte 31 som jag trodde och kunde köpa mig en Chai Latte. Semlan var också god. 

Dagens MINUS var/är snön. Det gör mig mer eller mindre självmordsbenägen. 


Tycker om att "grammatiskt" är felstavat enligt min dator. 


Jag drack Chai Latte och Nadja bjöd på kakor/kex från Thailand som var gjorda av någon sorts frukt. Inte alls gott. 


Check!


Kanske inte den bästa bilden, men köket var riktigt fint hemma hos Nadja. 


Motljus, men rummets ena vägg bestod i princip enbart ev fönster = superfräscht!


Vi upptäckte att semlor enbart kostar 10 :- så vi var tvungna att ta en paus i arbetet och gå till Café Gyllen och handla var sin semla.


För en gång skull tyckte jag om mandelmassan. Bra jobbat, Café Gyllen.


när jag åt

När jag åt min efterskolanmat kollade jag ut genom fönstret och såg, till min förvåning faktiskt, att det ser lite ut som en byggarbetsplats. Kanske inte den optimala view:en när mna omsorgsfull äte rupp sin efterskolanmat. (Jag vill inte gärna använda ordet "mellanmål" eftersom det bara känns förskola.)



STUDENTMÖSSA

Idag fick jag hem min studentmössa! ÅÅ, shit vad jag längta till studenten nu. Skolan känns mer och mer oviktig. 



efterskolanmat


hungig

Jag vaknade 07.45 och gick upp först nu. Jag har spenderat min vakna tid denna dag med att spela "unblock me" på min iPod Touch. Nu ska jag äta frukost, se på dagens Shaytaard-film och glida vidare på internet. Och kanske bara slappa i soffan med min kudde. Anything lixom.



idag

Nu är klockan 18.54 och dagen har verkligen bara försvunnit. Jag vaknade typ 1 och cyklade till Coop Extra och inhandlade min lunch (18.30:-) och såg på TV. Sen kom far hem och jag började göra middagen och nu är vi här. Tillbaka till datorn. Min enda stora kärlek i mitt liv. Milt sagt. 


Lunch = pommes och en tunnbrödsmacka. 


Jag kan inte få bort stämpeln. 


Detta är resterna från det som jag använde till middagen. Färger. Lots of färger.

gårdagens middag



Det ser troligtvis mycket äckligare ut än det är, men skit samma. Det var mycket gott. (Pasta Carbonara)

hemkommen

Då är jag hemma igen efter en superkul kväll på Sliver och 123-festen. När jag kom hem drack jag vatten (det första jag drack sen middagen) och "mitt val"-brus, samt att jag sköljde av fötterna med kallt vatten i diskhon. En mycket bra idé av mig, om jag själv får säga. 

I alla fall så är sminket borta, utan marskaran som fortfarande är på. Det är sjukt jobbigt och svårt att få bort den. Den typ nöts bort lättast och eye-make up remover:n jag köpte är jättebra, men inte till denna marskara. Nu ska jag äntligen gå och sova och njuta av studiedagen vi har imorgon (idag?). Godnatt på er!

oo burn!

love it!

123

Idag är det 123 dagar kvar tills vi tar studenten. Wohoo!! Det ska alla vi, tre(3):er, fira genom att ha en fest på/i (va?) Silver ikväll. I am so pumped! 






ELLE Interiör

Jag har ju nämnt i bloggen att jag har börjat prenumerera på ELLE Interiör och idag fick jag den första tidningen (magasin?). Jag är supernöjd. Med bland min post var även en tidning från "AllaStudier.se". Jag bläddrade lite i den och gjorde testet "Låt inte slumpen bestämma" (det fins även här). Jag blev hantverkaren och konstnären. Fick tre av varje. 



(Jag orkar inte vända bilden.)

en god frukost





Smootie av:
1 banan
1 apelsin
1 mango
1 kiwi
2 digestive

Yoghurt med solrosfrön.


Super Bowl

Lea Michele sjunger "America the Beautiful" och Christina Aguilera sjunger "Star spangled banner" (nationalsången).




Black Eyed Peas, Halftime Show.


om super bowl från skolan

Nu sitter jag ui skolan och väntar på att digitalteknik-lektionen ska börja. Det är inte lätt att skriva på skolans tangentbord ska ni veta. Allt blir bara fel. HELA TIDEN.

I natt var ju Super Bowl Sunday. Jag valde att sova istället, men när jag vaknade ångrade jag mig direkt. Jag såg i alla fall ikapp highlights:en och kollade på framträdandena på youtube. Christina Auguilera sjöng nationalssången, Lea Någonting (Rachel i Glee) sjöng America the beutiful (eller något) och The Black Eyed Peas stod för "half-time show". De hade med sig Usher också. Riktigt bra performence. När jag kommer hem ska jag lägga upp klippen i bloggen.

Lektionen började för 5 minuter sedan, men vår lärare har inte kommit ännu. Nu kom lärarkandidaten, så jag ska sluta blogga.

Mello: Deltävling 1 [Luleå]

Jag kommer alltså ge plus på de olika delarna i Mello á la Alex Schulman. Jag kommer däremot inte göra en ny kategori därför att det skulle lika väl kunna vara något som jag skrev i min egna dagbok (om jag hade någon). Så stor del har Mello i mitt liv. So, here we go..

Pre-Intro: ++
Konstigt, halvkul och lite krystat. Man kan se hur de vill vara roliga och det går inte riktigt hem. 

Intro: ++++
Jag älskar tanken, men det kunde utvecklats mer för att bli super. Allt som allt tycker jag det var mycket kreativt (dock lite "vanligt kanske"), underhållande och roligt. Gillade inte Maries lila jeans och magtröja. Det blir magiskt när mello-introlåten tar ton. Nu kör vi!

"Komiskt"-sketch: +
Carl Bildt (typ imponerande?). Inte kul, men de försöker, allt för tydligt. 

Artistförhör: ++++
Kul! Jag gillar det, men inte Per. Bra idé. Nytänkande. 

Dilba: ++++
Skön låt. Outfit:en påminner lite om Hanna Hedlund när hon sjöng "Anropa Hallå" ett antal år sedan. Runt sticket älskar jag låten och Dilbas säkerhet. Hon har en ton i rösten som borde utnyttjas mer. Inte helt tänd på dansarnas kläder, men Dilbas fungerar. 

Swingfly: +
Gillar inte hans kläder. För att rap ska vara bra eller åtminstone fungera behöver den vara världsklass och det är den inte. Dock fungerar beat:et och musiken, men tjejen känns orutinerad och malplacerad. Christoffer Hiding är väl det enda bra med låten. Resten var värdelöst.

Jenny Silver: +++++
"Laserskärmar", rejäl bas, trallvänlig refräng, glitter, dansare, Carola-fläkt, paljetter från taket, höjning, slutpose. YOU GOTTA LOVE IT!

Jonas Mattsson: ++
Början var bara pinsam och alldeles för förutsebar. Falsetten sitter men det var nog det enda. Ledsen att säga det men..TRÅKIGT. Det håller inte i Mello och ännu mindre i ESC. Låten växer dock. 

Le Kid: ++++
Gillar Andy Warhol-läpparna på bakgrundsskärmarna. Bra början. Det är en färg-chock utan dess like. Oerhört trallvänligt och den sätter sig på hjärnan. Paljetter ur muffins i taket. Säger inte det allt? (Man blir i alla fall glad av låten.)

Rasmus Viberg: +++
Bra refräng. Snygga kläder. Versen är lite tråkig, lite som ett tomrum där man väntar otåligt efter refrängen. 

Pernilla Andersson: +++++
10 sekunder in i låten och jag är in love. Hon, bandet, innerligheten, scenen med röda draperier. Hon är sig själv och säkerheten, erfarenheten och passionen till musiken skiner genom. Jag ska aldrig lämna dig.

Danny: ++++
Jag älskar skinnjackan och allt det andra han och hans dansare har på sig. Bra beat, bra dans och bra sånginsats. Rappen känns inte som jättemycket Danny, falsetten passar honom bättre. Refrängen är inte tillräckligt bra för att låten ska få 5 plus. Hans artistegenskaper tar honom ändå till final. 

Hurricane (eller ad det var för något?): +
Jag satt mest förvirrad. Jag tyckte inte alls om det och det var manusbundet, dåligt och tråkigt. 

Programledarna: ++
Hyfsat. Marie måste sluta fejkskratta och Rikard måste sluta vara så Bingolotto-ish. De skötte felsägningen bra. 

Manus: ++
Har det någon gång varit bra manus någonsin i Mello? Men var det inte lite sexsistiska skämt i år? Aja, jag tycker de var kul. 

Mellanakt: ++++
Jag gillar inte det raka håret på Nanne. Hon ser sjuk ut i det. Sångmässigt: mycket bra. Bra låt, br amed Nanne-rösten, bra med rök och aftonklänning. Självklat var tonartshöjningen med - Power! Lite likt Whitney Houston. 

Finalisterna: 
Danny - väntat, bra.
Swingfly - värdelöst. Jag vill dö.

Andra chansen:
Jenny Silver - härligt, bra.
Pernilla Andersson - underbar människa, kämpa vidare.




IK Östria

Jag har ju spelat fotboll i klubben IK Östria. Jag är lite delad om hur jag egentligen tycker och känner för/om den klubben. Det behöver vi i och för sig inte gå in på nu och här, men när jag var i Coop Extra alldeles nyss med mor & far såg vi dessa plastkassar.

"Jag stödjer IK ÖSTRIA" Ingen punkt eller ingenting. Och logga splash över hela påsen. Jag är inte helt säker på om jag stolt skulle kunna gå runt med den påsen på en allmän plats. 

Ny är det toalettbesök på gång och sen väntar Mello! :)

laga mat

Idag lagade jag (tillsammans med mamma) middag. 


Jag i mitt förkläde jag sydde i typ 4-/5:an. Jag blivit tjockare sen dess, kan jag sorgset konstatera. 






Fläskkotlett med klyftpotatis och sås, sallad. Enkelt och gott!

fotosektionen




Notera min vackra min i spegelbilden. 

Det var några av de bilder som finns uppsatta i fotosektionens "rum" i skolan. Det kan vara ett av få rum som jag trivs i på hela Berzan. 


Klasskompisar (som även är balpartner.) (Bilden är tagen någon gång i veckan, kanske måndags.)

Mello 11



Då var det ju äntligen dags att sätta igång årets Melodifestival. Hjälp, vad jag har längtat. Inta alltid, men till och från (som allt annat i livet). Nu är jag jättepeppad och tänker följa det slaviskt och bry mig om minsta lilla detalj, om det inte är om de helt ointressanta artisterna man typ aldrig har hört talas om och inte kommer efter årets Mello heller. Jag kallar för övrigt Melodifestivalen för Mello. (Enklare för mig att skriva då.)

Aja, nu ska jag ner till mamma och se om hon behöver någon hjälp i köket. Hon håller på att göra ananaspaj. Det kommer bli sviners gott! (Om någon förstår vad det betyder.)

VLOGG (04-02-11)

Jag har alltså fått de röda lamporna att blinka och om jag trycker på "e" så kommer de att byta håll. Riktigt avancerat. (Jag läser digitalteknik.)

Jag slutade skolan 11.10 och har haft fetaste mensvärken hela dagen. Inte alls kul. Nu sitter jag i soffan och väntar på att Ipren:en ska börja verka. Då ska jag göra mig (och bror min?) lunch. Now - keep on drinking water.

skivor

Nu sitter jag framför TV:n och ser på Vakna! med The Voice, äter frukost och importerar skivor till datorn. Det tar sin lilla tid att importera skiten kan man säga. Men nu kommer Daniel Paris till Vakna! och det tackar man inte nej till. 

Senare idag ska jag till kardiologen (US) och typ få resultat på mitt dygns-EKG. Ja, så var det med det.

Hold it against me

Här är en cover av Britney Spears's låt Hold it against me. Han som sjunger heter Kurt och sjunger näst intill fulländat. Jag älskar det!



kort

Ingen vill spela kort med mig. Det är synd för det är liksom inte samma sak om man spelar själv. Jag har blivit lite av en besatt jävel när det kommer till kortspel. Jag kan inte alls många, men jag vill spela hela tiden. Ungefär som Alexanders besatthet av låten 25 med Oskar Linnros. Den spelas mycket ofta här i hemmet. Som nu till exempel. 

Men i alla fall tycker jag mycket om att spela kort. Och blanda kort. Synd att ingen delar intresset med mig. 


Det är också synd att den mest hälsosamma kortlek vi har hemma är denna, som det står "Spela med säkra kort!"  på och med IFK Norrköpings logga.

orange

Jag kom hem från skolan en stund sen och bestämde mig under cykelturen hem att jag borde göra mig en smoothie-/fruktdricka. Så när jag kom hem fixade jag mig en sådan. Den blev mycket orange. Nästan för mycket, så man skulle kunna förväxlad det med rent gift. 


Redskapet. 





Ingredienser:
1 apelsin
1 äpple
1 morot
ca 0,5 dl apelsinjuice. 

Det smaka de faktiskt mest äpple, men det funkade riktigt bra.

träna?

Jag vill träna på Planet Fitness. Självklart vill jag ha Deuluxe-erbjudandet. Så himla skönt att träna musten ur mig och sen gå till poolen ett tag och vidare till SPA-avdelningen. Men tyvärr bor jag inte supernära Odenplan, Stockholm.

Jag såg nyss det tredje avsnittet av Stylisterna och min favorit är Gustav Marklund. All day long!

Men för att fortsätta att skriva efter rubriken så kan jag ju meddela att jag ska ut och springa, sen dusha, sen äta och sen fota mitt knä. Sen får vi se vart jag hamnar. (Troligtvis i sängen som vanligt.)

RSS 2.0