Nationellt Prov



Skriver på mitt tal till det nationella provet på torsdag. Har alltid svårt att skriva ner mina tankar, att liksom omforma tankar till ord. Det är nog det som tar längst tid. annars tycker jag nog inte att det är så värst jobbigt, mer än att prata inför grupp, men det kommer jag ju inte undan. 

Jag måste erkänna att jag nog är ganska hård mot mig själv ibland. Speciellt när det kommer till att skriva ner sker oc att prata inför grupp. Tyvärr så innefattar det nationella provet båda delarna. Bummer! Ungefär såhär känner jag mig just för tillfället;

För allting jag skriver blir ändå för kort
Och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort

Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns
Ja man gör som alla andra och försöker att bli van
Men jag har tröttnat på att vara likadan

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag
Och försökt att vara nån till lags
Ja man kämpar för en plats som passar både här och där
Och snart har man glömt vem man är
- Melissa Horn
Det är fint. Ja, fint är det rätta ordet. Inte vackert, för det tycker jag speglar en annan sida, men fint. Enkelt, rakt, ärligt. Fint.




naturligt fenomen:

Idag när jag och bror skulle posta en film tillbaka till Lovefilm så råkade vi få syn på detta fenomen:



Hur kommer det sig att snön inte faller ner? Det är ju helt konstigt ju! Fattar ingenting, rent ut sagt ingenting. Inga teoretiskt teorier om fysik eller annat sådant skit kan få mig att förstå. Jag tror till och med att det är för stort för oss människor att helt förstå. Det är stort ska ni veta. Stort och konstigt.

Jul på Liseberg

I lördags var jag med fler, som nämnt tidigare, på "Jul på Liseberg". Det var svinkul men fruktansvärt kallt. Så kallt att vi var tvungna att värma oss en stund inne på Universeum. (Naturligtvis betalade vi inte inträde och sådant, utan stod enbart i entrén.) Några bilder på det blev det i alla fall, men dess värre inte många fler under dagen. Njut!

Två ormar låg slingrade runt varandra längst ner i lite vatten. Långa och tjocka var de.


Här har vi gänget som följde med. Det är nog bara Simon som fattas, och jag förstås. 


Den konstgjorda regnskogen bakom glas. 


Alltid kul med appar till iPhone.


Det var allt. 



Jag orkar inte

Jag orkar inte lägga in bilder från iPod och mobil men det kommer imorgon-bitti. Alexander har lagt upp några bilder på hans blogg, om ni vill se. De är av lite bättre kvalité än mina. 

Ännu en söndag har snart gått och jag avrundar - igen - med Vem kan slå Filip och Fredrik och efter det dubbelavsnitt av The Big Bang Theory. Filip och Fredrik har alltid, för mig varit två av de bästa programledarna i Sverige och i "Vem kan slå Filip och Fredrik" har de ju bytt ut programledarrollen mot att vara huvudkaraktär. De håller en så pass hög nivå på deras program att man näst intill vill byta liv med de, eller annars döda de. Men det går ju inte - det är olagligt. Moralen kan alltid diskuteras. 

Imorgon har jag ingen IV-lektion så jag tänkte kolla upp lite information om bromsmedicinen emot HIV. Den kallas AZT, men har andra namn som kanske är mer korrekta om man är aktiv i branschen.

Liseberg

Oj vad fint det är på "Jul på Liseberg" ska ni veta. Det skulle däremot vara fruktansvärt mycket bättre om det inte var så satans kallt. Jag var där med några vänner (närmare bestämt 7 st + mig) för att fira en väns födelsedag och student (i efterskott - båda). Det blev en riktigt lyckad dag trots köldskadorna vi fick. Mer om det blir det imorgon när jag fått sova och lagt in bilder från mobil, iPod och Alexanders kamera. 

Nu: Godnatt (okej, snart). 
Igen. Nu: Göra mig i ordning för sängen, kolla på min dagliga dos av Internet och gå på toa för andra gången idag.

jim parson



jag fullkomligt älskar The Big Bang Theory. Insane roligt, prices min humor. Speciellt Sheldon, spelad av Jim Parsons,  är helt fenomenal. Inga ord kan beskriva honom. Han är för bra.

Lussebak



Design by Alexander:




Mortla, mortla...


Under tiden lussekatterna var i ugnen lekte jag och bror plupp (eller vad det heter. Mamma kallar det russinleken.)


Lussebullar!


Och det finns fler i ugnen.


Mera plupp.


Våran utsikt från köksfönstret.

dubbelt?


Jay Smith - Like a Prayer

Jag tycker att det här är ett av de bästa idol-framträdanden under hela idols historia. Sjukt bra med mycket känsla.  Hatten av för Jay.


LUSSEKATTER/LUSSEBULLAR/LUCIABRÖD!!! here we come.


gleek

Jag är en gleek. Så kallas tydligen de som tycker om den amerikanska TV-serien Glee. Jag tycker att det är lite old school att göra om ett programs namn till ett verb. I och för sig kan jag inte komma på några exempel på det, men själva systemet känns mycket 00-tal och när ska vi lämna det gamla bakom oss.

Själv vet jag mycket väl att det är svårt att släppa taget på ett vinnande koncept, men ibland är det just det som krävs för att inte bli långrandig. För att kunna släppa in något nytt, som vi innerst inne vet kommer bli minst lika bra. MEN vi har inte fått det bekräftat ännu. 

I alla fall tycker jag Glee har fångat en intressant synvinkel på high schoolperioden i livet. Det handlar inte bara om de coola, populära och framstående i skolan, som de flesta andra high schoolserier- och filmer handlar om, utan lika mycket om lite mera undangömda, blyga och annorlunda personerna. Det är precis det som Glee har lyckats med. Att ta minoriteterna och visa de för allmänheten. Visa att de finns där och att de faktiskt lever. 

Utöver att det är en ny synvinkel och allt det andra jag nyligen tog upp så är kvalitén på serien förträfflig. Jag vet ingen annan modern serie i alla fall lyckas kombinera alla slags genrer och få det till en stor dundersuccé. Jag vet inte hur många gånger jag har skrattat, smålett och fascinerats över handlingen. Jag har till och med gråtit mig igenom en halv episod. Jag kunde inte få mina tårar att sluta forsa ner över kinderna. Fint var vad det var. Fint och vackert.

Jag kommer nog förbli en gleek (stavas det med stor bokstav på g:t?) under hela mitt liv. Jag tycker om minoriteter. Inte för att jag ogillar majoriteter och det kommersiella, men ibland kan det vara skönt med en kort break. Nu ska jag äta.

trött

Shit vad seg jag är - som varje morgon iof. Igår kväll såg jag. Amelie från Montmarte. Den var faktiskt bra. Jag var lite skeptiskt, men den var supermysig. Skolan börjar inte än om ett tag, så jag ska plugga lite biologi B (immunologi) innan. Jag har prov idag nämligen. 

Det blir många kota inlägg nu för tiden... hmm wierd.

frulle

Det blev frukost på Espresso House idag. IVt slutade tidigare än vad som stod på schemat. En kul överaskning. Annars tror jag kursen kommer bli superbra, det verkar så iallafall. Nåja, back to breakfast. :)

mor

Imorgon fyller min mamma år. Jag har ännu inte köpt present. Nödlösning:Alexander och jag ska till Ikano efter maten. Det blir bra. det får det bli.

Annars har min feber sjunkit till 37,4 grader och vi har bestämt oss för att det inte är feber. 

Ha en superbra söndag idag!

Feber

Jag har feber. 38.1 grader. Jag har känt mig seg hela dagen och lite igår så checkade jag det idag. Jag mår även ila, fast bara lite. Har bestämt mig för att skippa utgång:et ikväll med mina vänner och bara köra på fika. Det blir bra. (OBS! Jag kommer inte smitta mina vänner)

Vi har nyss ätit middag - våfflor. 

Innan middag "visade" bror en låt för mig som väcker många minnen. Minnen från Miss Secret Agent 2. Låten är alltså Proud Mary - Tina Turner. Bra låt, bra låt. 

Jag ser för tillfället på Shaytards på youtube. Really enjoying it.

Weekend Break: Run's House

Jag ser på Run's House. Det är maraton på MTV and I love it! Jag har alltid gillat Run's House av okänd anledning. I just do. Det är även okänt varför jag skriver vissa saker på engelska, men det är bara så det "kommer till mig". Det är då meningarna, eller något. 

Ikväll ska jag fika med "gamla" vänner och sedan blir det utgång på det. Mycket trevligt ska det bli. OK, keep on with the day.

Idol: Jay

Jag läste lite på Aftonbladet innan idol började nyss, som jag brukar göra varje fredag, och såg att jag har blivit positiv testad för narkotika. Hasch tror ja det var till och med. Aja, ta det med en nypa salt eller inte. Inte upp till mig. 

Nu är det dags att ha mitt fokus på Andreas Weise och Idol.

tamina

Snart ska Tamina iväg och jobba. Hon var egentligen ledig idag, en jobbet ringde och bad henne komma "så fort som möjligt". Hon sov här inatt, efter att ha sett Harry Potter med oss. Oj, vad bra de var. De som gör Harry Potter-filmerna borde typ geniförklaras eller något  i alla fall. De är så sjukt duktiga!

Idag har jag bara två lektioner (börjar 11.20 och slutar 15.30). Det är det positiva med skoldagen. Det negativa är att jag på dessa två ynka lektioner har två prov, ett per lektion (jämt fördelat). 

Öppet hus igår gick bra. Som vanligt fick vi grekisk pastasallad eller kycklingsallad att välja mellan och Cola eller Loka. På burk alltså. 

Aja, nu blir det väl frukost innan jag tar farväl till Tamina. Sen blir det lite Rebecca & Fiona, plugg och Glee. Ha en bra dag, mina vänner!

lunch



Lunchen idag hade potential, men blev lite konstig - minst sagt. Jag och Alexander gjorde ris (som blev torrt - typ pappertorrt - efter att ha stått och väntat för länge) och någon kyckling- bacon- och paprikamix. Gott blev det i alla fall, bortsett från det konstiga riset. Dryck blev vatten och måltidsmusik stod Michael Buble. Nice-igaste ever, typ. 

kl. 16.30 är det mat (igen) fast i skolan. Förr året fick vi pastasallad och en burkläsk. Konstigt att de serverar burkläsk när det är Öppet Hus - middag (eller vad det ska kallas) och skitmat under vanlig skoltid. 

Senare ikväll ska jag med fler se Harry Potter 7 part one. Längtar sååå!!

cause you said forever...

...Pink's ljuva stämma hörs från brors rum. Jag sitter nere i soffan och skriver med en hand. Det går sådär. Jag byter taktik. Provet tycker jag gick bra (tror jag). Jag skrev en essä om "Språk är makt". Det var första gången jag testade att först skriva en kladd och sen renskriva. Det är nog bättre tror jag, men det tar betydligt längre tid. Jag skreva allt på drygt 2 timmar, men sen skulle jag ju renskriva med. Det kändes som typ 5 år.

Idag är det inga fler lektioner och massor på TV ikväll. Det tycker vi om. Ok, inte massor, men Arga Snickaren och Grey's. Speciellt Grey's. 

Imorgon är det dags för Öppet Hus på Berzan, så alla som är intresserade KOM FÖRBI vettja! Jag ska vara guide. Sen drar jag vidare ner till stan och SF. Det är nämligen dags för Harry Potter 7 del 1 imorgon kl. 21.30. Det om något ska bli superkul. 

Nej nu ska jag äta lunch. Jag har varit hungrig sen typ 10. See Ya!

Nationellt Prov

Okej, mina vänner. Imorgon ska jag (och resten av alla som går sista tredje året på gymnasiet, tror jag) skriva Nationellt Prov i Svenska B. Det blir alltså B-delen som ska bli avklarad först och sen någon gång nästa vecka (tror jag) börjar vi med talen (=del A). Inte superkul direkt, men värst av allt är nog att vi ska sitta ner och ha ont i magen av nervositet och hunger plus att vi kommer ha skrivkramp i handen efter typ 20 minuter eller nått i 5 TIMMAR!! What's with that?!? Nu är jag mycket väl medveten om att det inte är tvång att sitta kvar hela tiden, men anyway. 5 timmar är alldeles för lång tid för att jag ska kunna koncentrera mig hela tiden. 30 minuter är för lång tid tycker jag, så då kan ni kanske förstå mina tankegångar.
I alla fall så är jag inte nervös alls, faktiskt, inför detta prov då jag mer eller mindre tycker att det ska bli kul. Ni förstår, det är inte självaste provet jag tycker om, utan att skriva. Jag gillar att skriva.
Annars så var jag hos min läkare på Ortopeden på US idag. Jag vet inte riktigt varför jag skulle dit, då han gjorde exakt samma sak so tidigare besök = ONÖDIGT. Inget nytt var det alltså. A giant waste of time and almost money. När jag skulle betala så sa receptionisten inget speciellt TILLS jag klickade på "klar". Då sa hon "NEEJ! Du är ju under 20!" Så fick hon sätta tillbaka mina (mammas) 300 :- på kortet igen. Annars gick allt finfint. *glad smiley*

Lista hittad på brors blogg.

4 TV-program jag ser:
1. Desperate Housewives
2. Grey's
3. Cougar Town
4. Idol
(mm, ex Arga snickaren, Gossip Girl, Robinson och Glee)

4 saker jag gjort idag:
1. Vaknat
2. Haft migrän
3. Haft mensvärk (typ årets värsta)
4. Suttit med datorn

4 saker jag längtar efter:
1. Jul
2. Studenten
3. New York
4. Att komma in på en utbildning som jag kommer att trivas med. 

4 saker på önskelistan:

1. Laptopfodral
2. Kläder & skor
3. TV-serie-boxar
4. Inredning till mitt rum.

Filip & Fredrik

Nu är det dags att se på Vem kan slå Filip och Fredrik. Jag såg bara en liten stund av förra programmet, men föra säsongen var ju rent genialt.

Bror informerade mig nyss om att den nya Idol-skivan är släppt på Spotify. Den verkar jättebra med tanke på att årets finalister har varit bättre än de förra säsongernas. Låtarna de valt att spela in är ju inte dåliga direkt heller. Ser fram emot timmar av Idol-skivan i mina hörlurar. (Dock inte Geir's låt.)
Annars kan jag ju meddela er om att jag har pluggat (lite) ljudteknik i kväll. Det mesta (allt) har vi ju redan pratat om under lektioner, men undra hur hans frågeställningar kommer vara? Förresten hade han med väldigt många grammatikfel i kompendiet. Pinsamt!

 


skrivet 14.27

 

Nu sitter jag på Espresso House på Storatorget. Det är en sådan fantastisk stämning och atmosfär här. Jag och Alexander pratade om det en gång då vi satt och fikade här, att  det är ett sådant underbart café (Coffee Shop). Helt klart bäst i stan. Det är väl bara Starbucks som ligger över Espresso House (jag bara spekulerar, då jag aldrig har varit i ett Starbucks, men drömmen om det finns ju altid kvar).  Jag har även införskaffat mig ett Coffee Card. Nöjdast i världen är jag nu. Lyssnandes på It's the most wonderful time of the year med Andy Williams. Kan det bli bättre? Säg mig, säg mig.

 

Jag har suttit här och fått lite skolarbete gjort. Nu ska jag titta lite mera på min nya kärlek; Arkitektur-programmetKTH i Stockholm. I wanna go there! Nu blir det en plus/minus-lista på det.

 

 


VLOGG

Så då var det dags att premiärvlogga. Det kändes sådär får jag väl medge. Jaa, dagen har misnt sagt varit ironisk på många sätt och jag tycker lite synd om vår lärare (se klippet). Krya på dig, Lena! Nu ska jag ha IV på Sagateatern.


Rebecca & Fiona

På SVT Play finns den en realityserie (10 avsnitt á ca 15 min) som heter Rebecca & Fiona. den handlar om två producerande DJ:s och man får följa deras vardag med att vad det innebär. Det ä en enkel programidé som verkligen fungerar. Jag är helt fast vid det (tack vare Alexander) och jag rekommenderar det verkligen. Eftersom det är så pass korta program så tar det inte jättelång tid att komma ikapp. Det finns just nu ute sex avsnitt och det kommer ut ett nytt varje torsdag klockan åtta. De är supersköna och man bara vil vara så självsäkra, trevliga, vackra, underbara och bjuda på sig själv lika mycket som de gör.
GODNATT!

10.52 p.m.

Då var det dags för mig att lägga mig för dagen. Jag ligger bokstavligen i sängen och ska alldeles strax stänga av datorn (å min nya mac) för att få lite sömn inför morgondagens prov, som jag torr (hoppas) att jag kan klara. :) Nåja, godnatt folket där ute. Natti Natti!
Det är så kallt att vi ringt och felanmält det till Stångåstaden (stavning?) och jag satt och pluggade iförd linne, tröja och en hood plus fingervantar. Strumpor och raggsockar var på med självklart.
Som sagt, GODNATT!

MacBook

Idag slog jag på stort ska ni veta! Jag införskaffade mig en laptop. En MacBook. Vit är den, oj vad jag har längtat. Ni må tror att jag är glad.
Åter till fysiken och senare Grey's ikväll.
LOVE LIFE!

å idag och recept

Å idag har det varit en dag med många känslor. Gå upp (ewk) och cykla till skolan i detta snöväder. Det gick ju sådär och jag blev inte bara dyngsur utan även pissed off. När saker inte går som jag vill är det ganska jobbigt att vara jag. Men sen under första lektionen fick vi höra att vi inte har några mer lektioner idag. Då blev jag lycklig! Sen åkte jag hem och cyklade till Coop Extra för att handla lite till maten och annat. Maten blev supergod. :) För er som vill äta en snabb, god och enkel luch/middag/nattmat. Here we go!

Indisk-inspirerad wok med spagetti, 2-3 pers

Ingredienser:

1 burk kokosmjölk
spagetti (eller annan pasta)
1 burk minimajs
böngroddar + lite av spadet
1 paprika
1 morot
vitlök
ingefära
soya
sweet chilisås
curry (ett måste)
gurkmeja
chilipulver
salt (ett måste)
kanel (ett måste)
äpple

1. Skala och hacka en morot i grova bitar och stek de i olivolja. 



2. Skala en paprika och släng i. 



3. Öppna en konservburk med minimajs och häll i allt (inte spadet).



4. Hacka en vitlöksklyfta och riv lite ingefära och häll i. Rör om.




5. Häll i ca 1/4 eller 1/3 av böngroddar. Spara lite spad, det behövs senare. 




6. Lägg i den fördigkokta spagettin. 




7. Häll i en konsevburk kokosmjölk, lite soya, lite av böngrodd-spadet och lite sweet chilisås. Lägg även i äpple om du vill. Det blir mums! Rör om. 



Klart att äta!



Lunchen.




Efterrätten. Jag fick en till kopp med varm choklad och alexander fick te och kladdkaka. 







Medan vi åt såg vi på The Holiday. Mysigare och mera fantastisk film får man ju leta efter. Länge.

outfit of the time-after-the-bath



Såhär snyggt valde jag att presentera mig själv efter att jag tog ett förundransvärt bra bad. Fotbollsshorts, raggsockar stickade v farmor och en typ stickad tröja jag köpte på Hjärta till Hjärta för 40 kronor. Copy that if you need!

666

Det läskigaste hände mig lite tidigare idag, efter att jag ätit middag. Jag vägde mig, för ovanlighetens skull, och vägde 66,6 kg. 666 OMG gör det mig till the devil?? 

Nu ska jag ta ett bad och sen se på Top Model och sen fortsätta plugga. Kul när skolan kommer tillbaka till ditt liv sådär plötsligt. NOT!

back to school

Då tänkte jag sparka igång denna vecka med några överblivna bilder. Helt random.


Farmor och farfars katt 1.


Farmor och farfars katt 2. (Min favorit)


Två av mina favoriter på Espresso House. Cheesecake och en stor Chai Latte

Då är vecka igång!

Idag var den första skoldagen efter lovet. Självklart var det en mördarlång dag som enligt schemat slutade kl 17,00. MEN enbart för att vi är bäst så fick vi sluta 40 min tidigare pga av en kort labb. God loves me today! Annars mår jag exemplariskt idag, utan någon oro inför diverse kommande prov. Bullshit. Men seriöst, jag mår superbt. (Är det ett ord?)

Funderar även på att köpa en så kallad bärbar dator (aka laptop). En Mac självklart. Det finns ju INGA andra märken eller datorer som kan mäta sig med Apples skicklighet. Så det så!

BYE BYE!


fräsch idag då

Så klockan 15,49 var jag äntligen klar med att göra mig i ordning för dagen OCH gud vad fräsch jag känner mig. En lång dusch blev det. Jag tror att medan det varma vattnet strålade ner på mitt ansikte så jag gned mina händer lodrätt över ansiktet hundratals gånger, lika förvånad över hur skönt det var varje gång. Det kan jag rekommendera. 

Nu är jag äntligen nyduschad, nyrakad och nytvättad-i-håret. Plus att det äntligen blev varmt också. Bara positiva saker efter dagens dusch. 




En freaking pc!?!

Exakt så var det jag kännde när jag fick reda på at istället köpa en iMac så bestämde mina föräldrar ssig att köpa en pc. Why on earth skulle någon somn tänker på framtiden, miljön, stil etc. köpa en pc. Och dessutom köpa ett tangentbord helt i freakin' HÅRDPLAST! Det enda bra med detta köp var/är högtalarna. Men de tillhörde inte datorn. Detta kan man säga, min åsikt, är att bränna upp pengar á la Gudrun Schyman. Men det får jag väl stå ut med. (Jag hatar tengentbordet mer än datorn!)

Btw, imorgon börjar skolan igen. Jag längtar inte. Alls.

iMac

Idag har varit en dag av min smak. Vaknade, låg kvar och mornade mig ett ta, gick upp och gjorde frukost (med de nyinköpta glasen) och satte på en film - Bruno. Den var ju inte direkt rolig, bara konstig och utan någon story (min åsikt). Moving on. Sen satte jag på Wimbledon (filmen) och gjorde mig en till smörgås. Sen, efter filmen, kände jag för att spela tennis så jag cyklade ner till Squashcentret (nästan tennis) och spelade squash. Efter det hämtade jag ut biobiljetter till Harry Potter och Dödsrelikerna del 1 och cyklade hem för lunch och sedan iväg och kolla på dator till familjen. Höldpunkten var nog Digital Inn där de säljer Apple-produkter, bla iMac. Finaste ever!



det sociala nätverket



Då ar det dags att se denna filmen ikväll då. Jag har velat se den sen jag först hörde talas om den, vilket är längee sedan. Jag what to say? Har mycket höga förväntningar och tror nog att de kommer uppfyllas. Längtar!!

IKEA

Igår var jag och brorIKEA en heldag med allt det innebär; Max-hamburgare, hela övre våningen genomsökt noggrant, köttbullar med potatismos för 16 kr, nedre våningen genomsökt noggrant, cykel hemåt. Vi hittade en soffa till mig. Jag blev mycket nöjd och nu finns den hemma i mitt rum. Jag är mycket nöjd.
Såhär ser den ut i mitt rum.

 

Såhär ser den ut på IKEAs hemsida.

 

 

Ikväll blir det Desperate Houswives och Cougar Town. LIKE! (Min vad och fot sover.)

 

 


Dagens bikt

Jag vill här och  nu berätta för er, mina trogna vänner, en mycket pinsam sak i mitt liv som jag länge fruktat komma. Jag kom på mig själv att lyssna på Bruno Mars's låt Just the way you are. Jag skäms som aldrig förr, men som försvar kan jag medge att jag enbart tycker om musiken att avskyr texten.
There, you got it! Dagens bikt.

Jag gillar inte...

Då var det dags att uppdatera denna blogg lite mer. Jag tänker att det kommer nog gå bra eftersom det är HÖSTLOV. Det är kul! 

Igår var jag, Alexander och Peter på bio. Vi såg I rymden finns inga känslor (Sveriges oscarsbidrag). Helt seriöst så var det kanske den bästa svenska film jag sett!... Med närmare eftertanke så sa det nog inte så mycket, emn den var skiiiitbraaaa!!!! Fantastisk, underbar, f'**king great! I alla fall så tänkte jag lista upp en del saker som jag inte gillar (enbart för att hedra repliken; "Jag tycker inte om när folk rör mig".)

1. Att äta middag hemma.
Lunch går bra, men middag... nja not so much fun. Däremot om jag äter middag ute går det alldeles utmärkt. 

2. Kemi.
Jag bara hatar kemi.

3. Ordspråk.
De är ologiska, förvirrande och inkorrekta. Plus att jag inte förstår de flesta. 

4. När tekniken jag är beroende av inte fungerar.
Ja, vad ska man säga om detta i-landsproblem?

5. När folk kommer in i "mitt space" utan inbjudan eller är välkomna. 
Nej, men det här är helt enkelt något som ni får acceptera. 

6. När föräldrar/lärare/random personer börjar prata med mig som om att jag inte har annat att göra.
Händer i detta nu. 


RSS 2.0